Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν η ΔΕΥΑΠ αρνείται να τοποθετήσει Πυροσβεστικό κρουνό, τον οποίο ενέκρινε η Πυροσβεστική

Πάτρα: Όταν η ΔΕΥΑΠ αρνείται να τοποθετή...

Μικρή Οδύσσεια για την κάτοικο της περιοχής των Άνω Συχαινών

Η υποβολή του αιτήματος για την τοποθέτηση ενός πυροσβεστικού κρουνού στην περιοχή των Άνω Συχαινών. μετατράπηκε σε μια μικρή Οδύσσεια για την κάτοικο της περιοχής Πoλυξένη Σταθοπούλου, η οποία περιγράφει με επιστολή της στο thebest.gr τι σημαίνει να μπλέκεις στα γρανάζια των Υπηρεσιών, μηδέ των Δημοτικών εξαιρουμένων, εν προκειμένω δε της ΔΕΥΑΠ.

Όλα ξεκίνησαν όπως αναφέρει η κ. Σταθοπούλου όταν υπέβαλε αίτημα στο τμήμα Πολιτικής προστασίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας sense.city για την προστασία μιας περιοχής φυσικού κάλλους η οποία, όπως επισημαίνει, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τις φωτιές δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε, την περίοδο του καλοκαιριού, όλο και συχνότερα φαινόμενα καταστροφικών πυρκαγιών.

Το αίτημα υπεβλήθη στις 19-08-2021 με κωδικό 63842 στο Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Sense.city. «Με αυτό ζητούσα, στην περιοχή όπου διαμένω - Άνω Συχαινά, Πάροδος Ζωοδόχου Πηγής & Ανωνύμου Δρόμου - την τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού δεδομένου η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σύμπλεξη οικιστικής περιοχής με αγροτοδασικές εκτάσεις» εξηγεί η κ. Σταθοπούλου και συνεχίζει:

 «Στις 19-08-2021 με αριθμό πρωτ. 43176 το Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων προωθεί το αίτημά μου προς την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πατρών για να εξετάσει την αναγκαιότητα τοποθέτησης πυροσβεστικού κρουνού. Στις 27-08-2021, διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι: "στην εν λόγω περιοχή δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη από άποψη υδροστομίων (κρουνών) για την πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων με νερό σε περίπτωση εκδήλωσης αστικής ή αγροτοδασικής πυρκαγιάς".

Το σχετικό έγγραφο προωθείται στην ΔΕΥΑΠ/Δ/νση Ύδρευσης με εισήγηση την τοποθέτηση υδροστομίου στις συντεταγμένες καθώς και την επέκταση του δικτύου υδροστομίων στην ευρύτερη εν λόγω περιοχή, λόγω περιορισμένης κάλυψης της περιοχής από υδροστόμια. Από την κοινοποίηση προς εμένα (31-08-2021) εγγράφου της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και μέχρι σήμερα προσπαθώ να εντοπίσω τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΠ που θα διαχειριστεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου αιτήματος και αφού μετά από περιπετειώδη τηλεφωνική αναζήτηση κατόρθωσα να πετύχω έλαβα την εξής μνημειώδη απάντηση ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε έξω από την πόρτα του καθενός πυροσβεστικό κρουνό, εξάλλου έχει τοποθετηθεί ένας (μοναδικός βέβαια) κρουνός στην υπό κατασκευή πλατεία των Άνω Συχαινών».

Σημειωτέο η συγκεκριμένη πλατεία κατασκευάζεται από το 2005 σαν το γεφύρι της Άρτας, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ο κρουνός είναι μέρος της μελέτης της κατασκευής της πλατείας, δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόλοιπη περιοχή που η πυροσβεστική υπηρεσία επικαλείται και τέλος απέχει από την υποψήφια περιοχή το ελάχιστο 200 μέτρα» επισημαίνει η κ. Σταθοπούλου και συνεχίζει: «Επίσης ο αρμόδιος υπάλληλος με πληροφόρησε ότι απέστειλε προς την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών επιστολή ζητώντας νέα επιτόπια αυτοψία από κοινού ΔΕΥΑΠ και ΔΠΥ για να εξετάσει την αναγκαιότητα τοποθέτησης πυροσβεστικού κρουνού στις προτεινόμενες συντεταγμένες. Δυστυχώς αφού ταλαιπωρήθηκα για περίπου ένα μήνα κατόρθωσα στις 29-9-2021 να ενημερωθώ από την πυροσβεστική υπηρεσία ότι η ΔΕΥΑΠ στο προωθούμενο έγγραφό της, απάντησε με ένα έγγραφο εσωτερικό (προσωπικά δεν μου έχει κοινοποιηθεί) προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο οποίο τους γινόταν σύσταση ότι οι επιτόπιες αυτοψίες πρέπει να γίνονται από κοινού.

Επειδή θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΠ αποσκοπεί με έμμεσο τρόπο να απορρίψει το αίτημα και να οδηγήσει την διεκπεραίωση του αιτήματος σε μια τελματώδη κατάσταση σας παρακαλώ πολύ να ενδιαφερθείτε και να δημοσιοποιήσετε την συγκεκριμένη κατάσταση ώστε να μας απαντήσει με διαφάνεια η ΔΕΥΑΠ αν πράγματι είναι κοινωφελής Οργανισμός που μέλημά της θα πρέπει να είναι η πολιτική προστασία των δημοτών της. Ειλικρινά εκπλήσσομαι και διαμαρτύρομαι για την απροθυμία αλλά κα την δυστοκία της ΔΕΥΑΠ να δρομολογήσει έργα τα οποία θα προστατεύουν τους δημότες από πιθανά επερχόμενα καταστροφικά φαινόμενα αντί να συντρέξει με ταχύτητα στην πολιτική προστασία των δημοτών της, αλλά μηχανεύεται διαδικασίες κωλυσιεργίας» καταλήγει η κ. Σταθοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις