Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθινοπωριάζει από το Σαββατοκύριακο - Έρχεται ψυχρό μέτωπο

Φθινοπωριάζει από το Σαββατοκύριακο - Έρ...

Ο καιρός θα επανέλθει στα ... φυσιολογικά του σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Το ψυχρό μέτωπο έρχεται τις επόμενες ώρες πάνω από την Ελλάδα, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι το επόμενο 48ωρο θα έχουμε αλλαγή εξπρές του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα κάποιες βροχές θα σημειωθούν αλλά θα έχουν επιλεκτικό χαρακτήρα.

Ο λόγος της πτώσης της θερμοκρασίας είναι το ψυχρό μέτωπο από την Ευρώπη που φτάνει πάνω από τη χώρα μας, συγκεκριμένα πάνω από τη βόρεια Ελλάδα την Τετάρτη και αργά το βράδυ στην κεντρική Ελλάδα.

Το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικά την Πέμπτη και στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ωστόσο στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 22 βαθμούς κελσίου.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη (21/9) καθώς βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κυρίως ανατολικά τμήματα.

«Τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Ανατολική Πελοπόννησο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πέφτει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 24 βαθμούς), 19 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση το βράδυ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις