Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία στην Αγίας Σοφίας

19.49 Ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργανώθηκε με αφετηρία και κατάληξη την πλατεία Αγίας Σοφίας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

19.17μμ Με τη συμμετοχή περίπου 40 ατόμων ξεκίνησε πριν λίγο η πορεία για την επέτειο των 8 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτή την ώρα κινούνται στην Έλληνος Στρατιώτου.

18.07μμ Ξεκίνησε πριν λίγο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη συμβολή με την οδό Κορίνθου η συγκέντρωση των ατόμων που θα συμμετέχουν στην απογευματινή κινητοποίηση με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τις δράσεις καλεί η «Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής πριν 8 χρόνια στο Κερατσίνι

Εν μέσω πανδημίας και οξυμένης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, την ώρα που η εγκληματική κρατική διαχείριση δημιουργεί χιλιάδες νεκρούς και μεταβιβάζει την ευθύνη στην κοινωνική βάση, ενώ η κρατική καταστολή και οι απαγορεύσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πεδίο ώστε να επικυρωθούν τα πιο σκληρά αντικοινωνικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, οι φασίστες επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι ξανά. Συγκροτούν αντιδραστικά μέτωπα συνωμοσιολογικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων στρέφοντας την κοινωνική οργή σε παραπλανητικούς και επικίνδυνους δρόμους που ουδεμία σχέση έχουν με τις κοινωνικές ανάγκες και τα προτάγματα των ταξικών και κοινωνικών κινημάτων. Ταυτόχρονα, οργανώνονται για να λειτουργήσουν ξανά ως εφεδρεία της κρατικής καταστολής σε μια περίοδο που η γενίκευση της επίθεσης στην κοινωνική βάση και η επέλαση της κρατικής θανατοπολιτικής αναμένεται να οξύνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συγκέντρωση στο κέντρο της Πάτρας με αφετηρία και κατάληξη το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.

Η Πάτρα θυμάται τον Παύλο Φύσσα- Πορείες σήμερα στο κέντρο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στο μεταξύ 22 σχολεία της Αχαϊας προχώρησαν χθες αιφνιδιαστικά σε καταλήψεις εξαιτίας της συμπλήρωσης 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ανάμεσά τους Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας όπως το 2ο ΕΠΑΛ, το 3ο ΓΕΛ και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου.

Τα σχολεία αυτά θα επανέλθουν σε κανονικό καθεστώς λειτουργίας από την ερχόμενη Δευτέρα πλην απροόπτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις