Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για τιμητική βράβευση του Λεωνίδα Μαργαρίτη

Πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για τιμητικ...

Από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος - Ο κ. Μαργαρίτης έκλεισε φέτος είκοσι χρόνια προσφοράς στο Πολυτεκνικό Κίνημα της χώρας

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος με πρόεδρο της, τον Βασίλειο Θεοτοκάτο, εκτιμά πως έχει το δικαίωμα αλλά και ηθικό καθήκον να προτείνει στην Ακαδημία Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου 28, την απονομή του Βραβείου της τάξης Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Ευαγγέλου και Πηνελόπης Φαρμακίδου) που προκήρυξε στην πανηγυρική συνεδρία της 24ης Μαρτίου 2003, στον Αντιπρόεδρό της κ. Λεωνίδα Μαργαρίτη του Γεωργίου, Δικηγόρο κάτοικο Πατρών.

Ο κ. Μαργαρίτης όπως τονίζει η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, έκλεισε φέτος είκοσι χρόνια προσφοράς στο Πολυτεκνικό Κίνημα της χώρας και έχει συμβάλλει με τη δράση του και την αγωνιστικότητά του στο να δοθούν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα της τάξης των πολυτέκνων και με τη συμβολή του να προβληθεί στους αρμοδίους Κυβερνητικούς και μη φορείς η οξύτητα που παρουσιάζει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Στα είκοσι χρόνια της θητείας του ως πρόεδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων και ως Γενικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας μας έχει βοηθήσει παντοιοτρόπως την πολύτεκνη οικογένεια και την κοινωνία μας.

Πέραν τούτων έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική, κοινωνική, πολιτική και πνευματική δραστηριότητα. Είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα και έχει σημαντικά βοηθήσει τους πολύτεκνους της περιοχής της Αχαΐας.

Έχει οργανώσει παιδικές κατασκηνώσεις, έχει χορηγήσει γαμήλια βοηθήματα σε κόρες οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, έχει καθιερώσει τη χορήγηση βραβείων κάθε χρόνο στους αριστούχους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και στους εισαγόμενους στα  ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έχει προμηθεύσει όλα τα παιδιά των πολυτέκνων της περιοχής του με βιβλία και ηλεκτρονικό υλικό για την εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικής – Γαλλικής), έχει χορηγήσει σε κόρες πολυτέκνων οικογενειών ραπτομηχανές για την εκμάθηση ραπτικής-κοπτικής για την επαγγελματικής τους αποκατάσταση. Εκδίδει επί μια εικοσαετία την τριμηνιαία εφημερίδα «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ» μέσα από τις στήλες της οποίας προβάλει τα προς επίλυση προβλήματα των πολυτέκνων και ενημερώνει την πολύτεκνη οικογένεια πάνω σε διάφορα βασικά ζητήματα που την αφορούν.

Εξέδωσε και διένειμε δωρεάν σ’ όλες τις οικογένειες των πολυτέκνων της περιοχής της Αχαΐας το βιβλίο με τίτλο «ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» στον οποίο περιλαμβάνεται ταξινομημένη κατά θέματα και ενότητες η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά δικαιώματα των πολυτέκνων, υπουργικές αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ., Δικαστικές Αποφάσεις που επιλύουν διαφορές και αμφισβητήσεις ζητημάτων προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας κ.α.

Εξέδωσε με δαπάνες της Οργάνωσης και διένειμε δωρεάν το βιβλίο με τίτλο «ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ» όπου ιστορείται η δράση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών από της ιδρύσεώς της.

Έχει οργανώσει συνέδρια σεμινάρια, ομιλίες και διαλέξεις για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και της προστασίας της παιδικής ηλικίας από ατυχήματα κ.α.

Έχει μιλήσει ο ίδιος για ενδιαφέροντα θέματα της οικογένειας και έχει τακτική αρθρογραφία στον τοπικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο πάνω σε κοινωνικά εθνικά και οικογενειακά ζητήματα.

Αρθρογραφεί στο περιοδικό μας «ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ» ενώ στο παρελθόν είχε χρηματίσει μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού μας.

Με την πρόταση-αίτησή μας συνυποβάλλουμε:

1.   Φύλλα της εφημερίδας «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

2.   Φύλλα του περιοδικού μας «ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ»

3.   Αντίτυπο του Βιβλίου που εξέδωσε ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, με τίτλο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

4.   Αντίτυπο του βιβλίου του Λευτέρη Μαρινέλλη με τον τίτλο «Πολυτεκνικό Κίνημα Πατρών» όπου από τη σελίδα 147 έως 278 ιστορείται η δράση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών, με την προεδρία του προτεινόμενη για την απονομή βραβείου.

5.   Ανάτυπο πρακτικών του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου που Οργάνωση η Συνομοσπονδία μας σε συνεργασία με την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών με θέμα:«Τα δικαιώματα των Οικογενειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» όπου περιλαμβάνεται εισήγηση του προτεινόμενου για βράβευση με θέμα «Τα δικαιώματα των Οικογενειών στην Ελλάδα».

6.   Αντίτυπο του βιβλίου του με τίτλο: «ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΜΩΡΑΝΘΗ…» με δοκίμια και

7.   Αντίτυπο του βιβλίο του με τον τίτλο: «ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ» με δοκίμια.

*Θεωρούμε πως η εν γένει κοινωνική δράση και ειδικότερα η δράση που έχει αναπτύξει ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας μας Λεωνίδας Μαργαρίτης στο Πολυτεκνικό Κίνημα, η βοήθεια που έχει προσφέρει στην πολύτεκνη οικογένεια αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων της, είναι σημαντική και η απονομή ενός βραβείου της τάξεως Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, θα τον ενισχύσει ηθικά, θα τον ενδυναμώσει και θα επιβραβεύσει τις μέχρι σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες του στον τομέα που πιστά και με πάθος υπηρετεί επί μία ολόκληρη εικοσαετία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις