Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Προχωρά η μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό

Σε έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» στην περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε., κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά σε κατασκευή και λειτουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, 580 κλινών, όπου βάσει διεθνών προτύπων κατατάσσεται ως 6 αστέρων και εντάσσεται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 ως στρατηγικής σημασίας. Ο συνολικός χώρος της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να δημιουργηθεί σε έκταση 182 στρεμμάτων, το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 107 εκ. ευρώ και θα προσφέρει 350 θέσεις εργασίας μόνιμες και εποχιακές.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Δημητρογιάννης περιέγραψε στα μέλη της επιτροπής τα προβλεπόμενα και συνοδά έργα στην περιοχή, μεταξύ αυτών η κατασκευή σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, αθλητικές και εμπορικές εγκαταστάσεις, ελικοδρόμιο και μαρίνα, καθώς και έργα ύδρευσης- αποχέτευσης και οδοποιίας.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη της επένδυσης, μεταξύ άλλων:

Ο σχεδιασμός θα γίνει με γνώμονα την αποφυγή πιέσεων στο περιβάλλον (ατμόσφαιρα και κλιματική αλλαγή, νερά, έδαφος, βιοποικιλότητα, τοπίο και παράκτια ζώνη).
Συνάδει με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής στον τομέα του τουρισμού.
Εμπλουτίζει και διαφοροποιεί το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα αυτού, μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουριστικών εγκαταστάσεων.
Συντελεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Συνεισφέρει στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων με βιώσιμο τρόπο και στην εισροή κεφαλαίων στην τοπική οικονομία.
Ενισχύει την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συνδράμει στην αύξηση επισκεπτών όλο το χρόνο.

Επίσης, ο κ. Δημητρογιάννης περιέγραψε και τα προβλεπόμενα μέτρα και δράσεις για την αποφυγή πιθανόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μεταξύ άλλων την εφαρμογή ειδικού προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης καθώς και τη δέσμη μέτρων πρόληψης για έκτακτες καταστάσεις. Παράλληλα, μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αναμένεται η υλοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το κατασκευαστικό σκέλος, όπου θα ενταχθούν όλες οι τεχνικές μελέτες υλοποίησης του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Είναι σημαντικό να υλοποιούνται επενδύσεις μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Περιφέρειας και την τοπική οικονομία. Διαρκής μας επιδίωξη είναι η ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και η καθιέρωση της Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη. Συμβάλλουμε και εμείς στη μεγάλη υλοποίηση έργων βιώσιμης ανάπτυξης με μακροπρόθεσμα και αυξανόμενα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».\

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος, έδωσε επίσης θετική  γνωμοδότηση, για την υλοποίηση μονάδων μεταποίησης, καθώς και για δύο σημαντικά έργα στην Ηλεία:

Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Κυλλήνης- Κάτω Παναγιάς και Οικισμών Ικάρου, του συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ.
Περιφερειακή Οδός Αμαλιάδας- Καρδαμάς- Σαβάλια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις