Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπιράλ: "Που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα που μπαίνουν στους μπλε κάδους;"

Σπιράλ: "Που καταλήγουν τα ανακυκλώ...

Διερωτάται που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα που τοποθετούνται στους μπλε κάδους & επικρίνει την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τη σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Η δημοτική παράταξη Σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά σε ανακοίνωση της διερωτάται, «που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα που τοποθετούνται στους μπλε κάδους;».

Διαμαρτυρόμαστε από καιρό για τις χαμηλές επιδόσεις του Δήμου Πατρέων στην ανακύκλωση και την παντελή έλλειψη στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα. Τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχουν παντελώς εκλείψει και το ποσοστό των απορριμμάτων της πόλης που ανακυκλώνονται όχι μόνο δεν πλησίασε το απαιτούμενο 50% που ορίζει ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός, αλλά κατρακυλούσε διαρκώς, επί των ημερών Πελετίδη, σε μικρά μονοψήφια νούμερα, αναφέρει το Σπιράλ και συνεχίζει τονίζοντας τα εξής.

Ομολογούμε, όμως, πως δεν περιμέναμε την κυνική ομολογία αποτυχίας από τα χείλη του δημάρχου (σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τοπικό τύπο) και την ανακοίνωση του «τέλους της ανακύκλωσης στην Πάτρα» με την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τη σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Το σπιράλ έγινε αποδέκτης πολλών μηνυμάτων αγανακτισμένων δημοτών και απέστειλε άμεσα τα παρακάτω ερωτήματα  προς την Εταιρία και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, αναζητώντας έγκυρη ενημέρωση:

-              Ισχύει η συγκεκριμένη δήλωση του δημάρχου ή πρόκειται για παρερμηνεία;

-              Πότε συγκεκριμένα έληξε η σύμβαση (αν πράγματι έληξε);

-              Για ποιο λόγο δεν ανανεώθηκε;

-              Τι προβλέπεται να γίνει στο άμεσο μέλλον, σχετικά;

Προς μεγάλη μας έκπληξη η απάντηση της Αντιδημαρχίας ήταν πως «το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και θα απαντηθούν τα ερωτήματά σας». Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή εξακολουθεί να αποφεύγει να δώσει στοιχεία για το μείζον θέμα.

Προφανώς η διαχείριση των αποβλήτων και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ούτε, δυστυχώς, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, στην οποία έχουν βασιστεί όλα τα πετυχημένα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων στις σύγχρονες πόλεις του κόσμου.

Το σπιράλ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση στην Πάτρα. Και, αναμένοντας τη δημόσια συζήτηση για το θέμα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώνει τη φωνή του στο εύλογο ερώτημα των πατρινών για το «πείτε μας επιτέλους τι συμβαίνει και πού πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που εναποθέτουν οι πατρινοί στους μπλε κάδους;»

/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις