Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συγκίνηση και μεγάλες τιμές στην κηδεία του Ζαν Πολ Μπελμοντό στο Παρίσι

Συγκίνηση και μεγάλες τιμές στην κηδεία ...

Το φέρετρο με τη σορό του ήταν σκεπασμένο με τη σημαία της Γαλλίας - «Εκεί όπου βρίσκεται είμαι βέβαιος ότι θα χαμογελάει, όπως πάντα», είπε με συγκίνηση ο εγγονός του, Βίκτορ Μπελμοντό

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με τον χρόνο να μοιάζει σταματημένος στη Γαλλία κατά τον αποχαιρετισμό του κηδεύτηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 ο θρύλος του Γαλλικού κινηματογράφου Ζαν Πολ Μπελμοντό που έφυγε από τη ζωή στις 6/9 στα 88 του χρόνια.

Όπως αναφέρει το news247.gr, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και με όλες τις τιμές που αναλογούν σε έναν άνθρωπο - εθνικό σύμβολο, από τα λίγα πρόσωπα που ένωσαν τη Γαλλία στον 20ό αιώνα, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η κηδεία του Ζαν-Πολ Μπελμοντό.

Ο αγαπημένος κινηματογραφικός αστέρας με τη διεθνή καριέρα που αναδείχθηκε με την ταινία του Γκοντάρ «Με κομμένη την ανάσα», άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα. Ήταν γνωστός στο γαλλικό κοινό ως «Μπεμπέλ».

Πολλοί καλλιτέχνες βρέθηκαν στην εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε για να αποχαιρετήσουν τον εμβληματικό καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους, βρέθηκε και ο στενός του φίλος, ο συνάδελφος του ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας γύρω από την εκκλησία, στο κέντρο του Παρισιού ή κάθονταν στους υπαίθριους χώρους των διάσημων καφέ της συνοικίας, και χειροκρότησαν την άφιξη της νεκροφόρας που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του «ομορφάσχημου» πρωταγωνιστή Μπελμοντό.

Ο Μπελμοντό είχε τιμηθεί με βραβείο Σεζάρ ερμηνείας και με ειδικό Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Να προσθέσουμε πως η σορός του Ζαν Πολ Μπελμοντό είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το φέρετρο με τη σορό του 88χρονου ηθοποιού είχε μεταφερθεί την Πέμπτη, σκεπασμένο με τη Γαλλική σημαία, για την απόδοση τιμών στο στρατιωτικό μουσείο Les Invalides του Παρισιού, όπου είναι θαμμένος ο Μέγας Ναπολέων.

Με την ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Γαλλίας να ερμηνεύει το θρυλικό « Chi Mai», το μουσικό θέμα που έγραψε ο Ένιο Μορικόνε για τον "Επαγγελματία" του Ζορζ Λοντέρ, ξέσπασαν όλοι σε λυγμούς.

Στο στρατιωτικό μουσείο Les Invalides του Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον λατρεμένο σταρ του κινηματογράφου λέγοντας: «Ήταν ο φίλος που όλοι ονειρεύονταν να έχουν», ανέφερε το σάιτ της εφημερίδας Η Καθημερινή.

«Εκεί όπου βρίσκεται είμαι βέβαιος ότι θα χαμογελάει, όπως πάντα», είπε με συγκίνηση ο εγγονός του, Βίκτορ Μπελμοντό, μπροστά από την τεράστια εικόνα του σπουδαίου ηθοποιού με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο.

Η φωτ. με credit AP PHOTO/MICHEL EULER ε...

Η φωτ. με credit AP PHOTO/MICHEL EULER είναι από το news247.gr

H φωτ. με credit: Associated Press/Ian L...

H φωτ. με credit: Associated Press/Ian Langsdon είναι από το σάιτ της εφημερίδας Η Καθημερινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture