Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αντίο στον Αφροαμερικανό ηθοποιό Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς

Αντίο στον Αφροαμερικανό ηθοποιό Μάικλ Κ...

Ένας από τους καλύτερους ρόλους του ήταν ο Ομάρ Λιτλ του τηλεοπτικού «The Wire»

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε το νέο ότι ο Αφροαμερικανός τηλεοπτικός ηθοποιός και παραγωγός, υποψήφιος για βραβεία Emmy, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς έφυγε από τη ζωή, στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, στα 54 μόλις χρόνια του.

O γεννημένος το Νοέμβριο του 1966, Michael K. Williams είχε παίξει τον Omar Little στη δημοφιλή δραματική σειρά του HBO «The Wire» και τον Albert "Chalky" White στη σειρά επίσης του HBO, «Boardwalk Empire». Έγινε επίσης γνωστός και καταξιώθηκε στο χώρο και με τον ρόλο του Jack Gee, συζύγου της Bessie Smith, στη βιογραφική ταινία του HBO, Bessie.

Ο Γουίλιαμς, όπως έγραψε το flix.gr, μεγάλωσε στις πολυκατοικίες της κοινωνικής πρόνοιας, έμπλεξε με συμμορίες και, θέλοντας να ξεφύγει, γράφτηκε στο National Black Theatre της Νέας Υόρκης: από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα γεμάτη χαρακτήρα και επιτυχίες.

Ο Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη ως ο Ομάρ Λιτλ του «The Wire», έναν ήρωα τόσο πολυδιάστατο και καλογραμμένο, τον οποίο, ωστόσο, απογείωσε με την ερμηνεία του. Ο Γουίλιαμς δούλευε ακατάπαυστα, με ξεχωριστούς σταθμούς τη συμμετοχή του όπως προαναφέραμε στο «Boardwalk Empire», το «Hap and Leonard», πιο πρόσφατα το «Lovecraft Country», αλλά και σε ταινίες σαν τα «The Road», «Inherent Vice», «Gone Baby Gone» πλάι στον Κέισι Άφλεκ και το Οσκαρικό «12 Χρόνια Σκλάβος» το 2013.

Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021. Βρέθηκε από τον ανιψιό του στο διαμέρισμά του, νεκρός και, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του, κοντά του βρέθηκαν εξαρτήματα χρήσης ναρκωτικών. Ο Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς είχε ακόμα πολλούς σπουδαίους ρόλους να ενσαρκώσει, και είναι κρίμα που χάθηκε πάνω στην ακμή της καριέρας του ως ηθοποιός.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture