Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από την Κάτω Αχαΐα αποκαλύπτει ένα ακόμη ταλέντο της, τη φωτογραφία

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από την Κάτω Αχαΐα...

Συμμετέχει στο εικαστικό πρότζεκτ Just/Art του Αλέξανδρου Κασσανδρινού που θα φιλοξενήσει τη δουλειά της στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μέσα στο Σεπτέμβριο

Ένα ωραίο 4σέλιδο αφιέρωμα με συνέντευξη της Αχαιής βιολονίστριας και συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα φιλοξένησε το νέο τεύχος του περιοδικού Gala που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την Κυριακή 29/8/2021, με εξώφυλλο την Μαρινέλλα.

Στο άρθρο με τίτλο «Φωτογραφίες με μελωδίες» γίνεται λόγος για το άλλο μεγάλο ταλέντο που ξετυλίγει η Ευανθία Ρεμπούτσικα λαμβάνοντας μέρος στο εικαστικό δρώμενο του art project Just/art με φωτογραφίες της που θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με εμπνευστή και επιμελητή τον Αλέξανδρο Κασσανδρινό μέσα στο Σεπτέμβριο.

Η Ευανθία Ρεμπούτισκα που μάλιστα απέσπασε ένα ακόμα βραβείο για την μουσική που έγραψε για το ντοκιμαντέρ της Ευτυχίας Φράγκου, «Οι μη χαμένες πατρίδες» στο Φεστιβάλ της Ρώμης, έχει κυκλοφορήσει και μία νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σαν ταινία» ενώ αναφορικά με τις φωτογραφίες εξήγησε στο Gala και στην Πηνελόπη Μασούρη πως μετά από τόσα ταξίδια ήταν φυσικό να συγκεντρώσει ένα πλούσιο υλικό.

«Ενώ έχω βρεθεί πολλές φορές στη Νέα Υόρκη, την τελευταία φορά με ενέπνευσε να τη φωτογραφίζω ακατάπαυστα. Και παρότι συνηθίζεται να λέγεται πως η Αθήνα δεν είναι φωτογραφική πόλη, δεν γίνεται επίσης να μην σε εμπνεύσει. Υπάρχουν περιοχές που αναδύονται από το πλούσιο παρελθόν της όπως η Πλάκα, το Θησείο, η Πατησίων αλλά και άλλες λιγότερο τουριστικές όπως η παλιά αρχοντική συνοικία του Αγίου Παύλου κάτω από την πλατεία Βάθης, γειτονιές με ιστορία και κτίρια-δείγματα θαυμαστού αστικού πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευανθία Ρεμπούτσικα που το 2003 συγκίνησε όλο τον κόσμο με την υπέροχη μουσική που έγραψε για την κινηματογραφική ταινία «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Όπως είπε στο Gala, η «Πολίτικη Κουζίνα» και η επαφή της με την Πόλη της έμαθαν τα μπαχάρια. Μετά απ’ αυτήν την ταινία εργάστηκε σε ταινίες Τούρκων σκηνοθετών και προέκυψαν φιλικές σχέσεις και τραπέζια με εδέσματα και συνταγές που επηρέασαν την μαγειρική της.

Σε άλλο σημείο του κειμένου η Ευανθία Ρεμπούτσικα αναφέρθηκε και στην αγάπη της για τον κινηματογράφο αλλά και στην Κάτω Αχαΐα.

«Ο κινηματογράφος με επηρέασε, μεγάλωσα στον κινηματογράφο που διατηρούσε η οικογένεια μου στην Κάτω Αχαΐα. Έχω σχέση με την εικόνα και διαθέτω μεγάλη παρατηρητικότητα», τόνισε ενώ επίσης ανέφερε πως προτιμά να γράφει μουσική στο τραπέζι της κουζίνας και μάλιστα δεν χρησιμοποιεί ποτέ κομπιούτερ αλλά δουλεύει στο πεντάγραμμο ή στο πιάνο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιήσει μία live μουσική εμφάνιση στο Κηποθέατρο Παπάγου στην Αθήνα ενώ για φινάλε στη συνέντευξη της στο Gala δεν παραλείπει να αναφέρει πως η οικογένεια της είναι το στήριγμα της. «Τα παιδιά μου είναι το οξυγόνο μου, το μεγάλο δέσιμο μου, νοιάζομαι πολύ για τη νέα γενιά που είναι το μέλλον μας».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight