Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βασίλης Κικίλιας: Όλο αυτό το διάστημα με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα

Βασίλης Κικίλιας: Όλο αυτό το διάστημα μ...

Παρέδωσε το Υπουργείο υγείας στο Θάνο Πλεύρη

Στη σκιά της επιδημίας και με το μήνυμα της αξίας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού να στέλνεται με καθε τόνο και τρόπο από τα νυν και τα απερχόμενο στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Υγειας, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η καθιερωμένη τελετή παραλαβής -παράδοσης στην οδο Αριστοτέλους.

Στην τεράστια μάχη κατά του κορωνοϊού στην οποία βρέθηκε τους 18 απο τους 25 μηνες της θητείας του ως υπουργός Υγείας, αναφερθηκε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

«Με σημάδεψε ανεξίτηλα όλο αυτό το διάστημα, πολιτικά και ανθρώπινα. Ευχαριστώ όσους ηταν μαζί μας σε αυτή τη μάχη, από γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι τραπεζοκόμους και καθαριστριες», ειπε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος για τη συνέχιση του έργου και από τον διάδοχό του, τον νομικό κ. Θάνο Πλεύρη, -«τον φίλο μου τον Θάνο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- καθώς παίζει μπάσκετ που ειναι κυρίως ομαδικό άθλημα. Απο την πλευρά της, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κυρία Ζωή Ράπτη, συνεχάρη την απερχόμενη ηγεσία για ό,τι δρομολόγησε και κατάφερε εν μεσω της πρωτόγνωρης κατάστασης της επιδημιας και καλωσόρισε τον νεο υπουργό, κ. Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κυρία Ασημίνα Γκάγκα.

Τον δύσκολο στόχο (του) να συνεχιστεί η επιτυχής αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού αλλά εκ παράλληλου με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, περιέγραψε ο νέος υπουργός Υγειας, κ. Πλεύρης. «Όταν έκανα μεταπτυχιακό πριν απο 20 χρόνια για το Δίκαιο της Υγείας, δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση», είπε ο υπουργός, παρότι παραδέχθηκε οτι γνωρίζει το συγκεκριμενο υπουργείο, και τις εξαιρετικες όπως επισήμανε, υπηρεσίες του, διοτι ειχε συνεργαστει με αλλους υπουργούς Υγείας κατα τη διετία 2013-2015.

Προτεραιοποιωντας τις «εκκρεμότητες» του υπουργείου, και στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα για την αξία του εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «η αναστολή των ανεμβολιαστων υγειονομικων δεν ειναι τιμωρητικη. Οπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορει να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, ετσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθαλψει γιατρός ή νοσηλευτής που εχει εμβολιαστεί». Ο νέος υπουργός Υγείας έδωσε σαφές στίγμα για την παρουσία και το έργο του τονίζοντας οτι εκτός από το μέτωπο της επιδημίας, υπάρχει και η αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας οπως αυτές εχουν απο την κυβέρνηση.

Και η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε οτι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων που θεωρείται δεδομένη, ωστε «να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για όλους και να συνεχιστεί η αναδιοργάνωση στις υπηρεσίες υγείας με πρωταρχική εκείνη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Κλείνοντας και η κυρια Γκαγκα υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστουν οι πολίτες.

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις