Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Η ραγδαία αύξηση διασωληνωμένων φέρνει άμεσα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Η ραγδαία αύξηση διασωληνωμέν...

Τέλος τα δωρεάν self test

H ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί και στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο για κορονοϊό και προ των πυλών είναι η ανακοίνωση νέων μέτρων.


Ανακοινώνονται νέα μέτρα
Την Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Τα νέα μέτρα θα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς όπως έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown δεν υφίσταται.

«Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης μόνο των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού ενώ κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει για όλους η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους  για όλους. Ωστόσο, τα μέτρα δεν θα περιοριστούν εκεί, αλλά θα περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις στην τσέπη όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. 

 

Η τρίτη δόση όπως μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Open και η Δέσποινα Βλεπάκη, θα αφορά κατ' αρχήν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. 

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι ευπαθείς ομάδες που κατ' αρχήν θα κάνουν την τρίτη δόση από το Σεπτέμβρη. Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί για τους υγειονομικούς. Πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν πως είναι πιθανό να δούμε τρίτη δόση κατ' αρχάς για τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής. Μάλιστα, όταν δοθεί το πράσινο φως για τους υγειονομικούς τότε είναι που θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας και δομές ΑμΕΑ.

Θα καθυστερήσει λίγο αλλά στην πορεία θα δούμε τρίτη δόση και σε ηλικιωμένους, πιθανώς να ανάψει το πράσινο φως για τους άνω των 60 ή 70 ετών.

Τέλος τα δωρεάν self test
Όπως γράφει το ethnos.gr τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης για την Covid-19 με δική τους επιβάρυνσή. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτα μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα ενώ η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Παράλληλα οι περιορισμοί στα ταξίδια που υφίστανται όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τον χειμώνα. Δηλαδή σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις