Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Αφγανός πρόεδρος διέφυγε με 4 αυτοκίνητα και 1 ελικόπτερο γεμάτα μετρητά

Ο Αφγανός πρόεδρος διέφυγε με 4 αυτοκίνη...

Αυτό υποστηρίζουν οι Ρώσοι

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ υποστήριξε τη Δευτέρα ότι ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι με τη συνοδεία του διέφυγε από τη χώρα με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτα μετρητά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Συγκεκριμένα, ο Νικίτα Ιστσένκο, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, δήλωσε πως «όσον αφορά την κατάρρευση του απερχόμενου καθεστώτος, αυτή χαρακτηρίζεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο από το πώς ο Γάνι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν».

Όπως είπε, «τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να βάλουν μέρος των χρημάτων σε ένα ελικόπτερο, αλλά δεν χωρούσαν όλα. Και κάποια από τα χρήματα έμειναν πεταμένα στην άσφαλτο».

Ο Ιστσένκο επανέλαβε τη δήλωσή του αυτή και στο Reuters, επικαλούμενος "μάρτυρες" ως πηγή των πληροφοριών του, ωστόσο το πρακτορείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα και τους ισχυρισμούς του.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν Ζαμίρ Καμπούλοφ δήλωσε νωρίτερα ότι δεν ήταν σαφές πόσα χρήματα θα άφηνε πίσω της η κυβέρνηση που διαφεύγει.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση που διέφυγε δεν πήρε όλα τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy της Μόσχας.

Ο Γάνι, όπως γράφει το tvxs.gr εγκατέλειψε το Αφγανιστάν την Κυριακή, καθώς οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ σχεδόν χωρίς αντίσταση και στη συνέχεια κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, έφυγε από τη χώρα για να αποτρέψει την αιματοχυσία. Άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο Γάνι, με το Al Jazeera να μεταδίδει χθες πως προορισμός του ήταν η Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις