Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φώφη Γεννηματά στη Ζήρια: Στις φωτιές της Αττικής και της Αχαΐας το σύστημα πολιτικής προστασίας απέτυχε

Φώφη Γεννηματά στη Ζήρια: Στις φωτιές τη...

Επίσκεψη στα καμένα της Αιγιάλειας από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Επίσκεψη στην Αχαϊα πραγματοποιεί σήμερα η πρόεδρος του Κινηματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Μαζί της βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αχαϊα Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις της στη Ζήρια, η κ. Γεννηματά τόνισε:

Η καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιουσίες των πολιτών και στο περιβάλλον σε όλη τη χώρα, είναι τεράστιες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μια ακόμα φορά απέτυχε. Τόσο στην Αττική, όσο στην Αχαΐα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης. Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος, όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη.

Η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας. Το αγνόησαν. Το επαναφέρουμε, γιατί τα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχισθούν. Και δεν αντιμετωπίζονται με συγκεντρωτισμό και επικοινωνιακή διαχείριση.

Η αποκατάσταση πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Οι καταστροφές στα σπίτια, επιχειρήσεις, στις καλλιέργειες να αποζημιωθούν. Να υπάρξει αυστηρό σχέδιο για την αναδάσωση και το περιβάλλον. Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή. Τέλος, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες και τη στήριξή μας στο ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δήμων και τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν μάχη, για να μας προστατεύσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις