Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίνα-Κορωνοϊός: Έξαρση της πανδημίας στην πόλη Ναντζίνγκ- Σχετίζεται με πτήση από τη Ρωσία

Κίνα-Κορωνοϊός: Έξαρση της πανδημίας στη...

Τα κρούσματα στην πρώτη φάση της έξαρσης αφορούσαν εργαζόμενους στο διεθνές αεροδρόμιο Nanjing Lukou

Η πόλη Ναντζίνγκ στην ανατολική Κίνα ανακοίνωσε 13 νέα εγχώρια μετάδοσης κρούσματα COVID-19 για τις 29 Ιουλίου, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 184 από τις 20 Ιουλίου, καθώς επιμένει η τελευταία μεγάλη έξαρση στη χώρα την οποία προκάλεσε το περισσότερο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα. Τα αποτελέσματα αλληλούχησης γονιδίων σε 52 περιστατικά που συνδέονται με την έξαρση έδειξαν ότι όλοι προσβλήθηκαν από το στέλεχος Δέλτα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ντινγκ Τζίε, αναπληρωτής διευθυντής στο κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της πόλης.

Τα κρούσματα στην πρώτη φάση της έξαρσης αφορούσαν εργαζόμενους στο διεθνές αεροδρόμιο Nanjing Lukou, που καθάρισαν αεροσκάφος που είχε φθάσει από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντινγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλληλούχηση γονιδίου του ιού σε δείγματα από τους εργαζόμενους ήταν ίδια με αυτή ενός μολυσμένου επιβάτη από την πτήση.

«Αφού ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους, και καθώς τα μέτρα καθαρισμού και προστασίας δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, είναι πιθανόν κάποια μέλη του προσωπικού να μολύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί μεταξύ του προσωπικού καθαρισμού», δήλωσε ο Ντινγκ.

Η Κίνα ανακοίνωσε 64 κρούσματα COVID-19 στην ηπειρωτική χώρα για τις 29 Ιουλίου, συγκριτικά με 49 περιστατικά μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Έως τις 29 Ιουλίου, η ηπειρωτική Κίνα είχε συνολικά 92.875 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών λόγω του κορωνοϊού παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.636.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις