Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Μάρκου: Επιστρέφει η αυταρχική δεκαετία του ΄60 στους μηχανισμούς της Εκπαίδευσης

Κ. Μάρκου: Επιστρέφει η αυταρχική δεκαετ...

Η εκπαιδευτική πολιτική, που ακολουθείται από την Κυβέρνηση, κινείται για μια ακόμα φορά στη λογική της «ποιότητας για λίγους», σε βάρος της ισότητας, ανέφερε

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, κατά τη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», αρχικά ζήτησε από την Υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως να δει την αλήθεια των αριθμών.

Οι αριθμοί φανερώνουν ότι φέτος, η Κυβέρνηση θα προκαλέσει- λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και των στρεβλώσεων που αυτή επιφέρει- τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια (ανάμεσα σε δύο χρονιές), από Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1837!

Προτεραιότητα έχουν τα κολλέγια. Συνειδητή η επιλογή της Κυβέρνησης να αποκλεισθεί μεγάλος αριθμός νέων, διότι έτσι, με ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, που περιελάμβανε: 1) την αιφνίδια επαγγελματική αναβάθμισή τους, 2) την αντιστοίχηση των πτυχίων τους με του δημοσίου Πανεπιστημίου, 3) τη στρατηγική συρρίκνωσης των δημοσίων Πανεπιστημίων μέσω ΕΒΕ και 4) την παράλειψη δημιουργίας θέσεων ΔΕΠ,  προωθούνται ως πελατεία, στα κολλέγια, ανέφερε ο κ. Μάρκου.

Σε επίπεδο Τμημάτων, αναμένονται απώλειες εισακτέων σε πάνω από 220 Τμήματα, δηλ. σε περισσότερο από το 50% των Τμημάτων, το ακαδημαϊκό έργο των οποίων είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο. Μεγάλο μέρος των Πρυτάνεων δυστυχώς είναι  συνυπεύθυνο. Ο κ. Μάρκου σημείωσε: «Ο βασικός στόχος της ΕΒΕ  είναι η προοπτική μόνιμης κρατικής χρηματοδότησης των κάθε είδους ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η εκπαιδευτική πολιτική, που ακολουθείται από την Κυβέρνηση, κινείται για μια ακόμα φορά στη λογική της «ποιότητας για λίγους», σε βάρος της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί συνέχεια και αναβάθμιση της ταξικής πολιτικής και των κοινωνικών διακρίσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο πεδίο της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι καταστροφικό για την εκπαίδευση και τη μεγάλη πλειονότητα του μαθητικού δυναμικού. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει να πολεμά την νεολαία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις