Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εβδομάδα με "κόλαση" θερμοκρασιών - Πάνω από 40 βαθμούς για μέρες!

Εβδομάδα με "κόλαση" θερμοκρασ...

Οι θερμοκρασίες μέχρι την 1η Αυγούστου

Ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός την εβδομάδα που έρχεται με την θερμοκρασία να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Σε τροχιά σταδιακής και παράλληλα αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα.

Εντονότερο αλλά και παρατεταμένο φαίνεται να είναι το κύμα ζέστης (όπου τοπικά θα έχει και τα χαρακτηριστικά καύσωνα) από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας», αναφέρει συγκεκριμένα και δίνει στη δημοσιότητα πίνακα με την εκτίμησή του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για την πορεία που θα ακολουθήσει ο υδράργυρος από σήμερα έως και την επόμενη Κυριακή 1η Αυγούστου.

Σημειώνει ωστόσο ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου το μελτέμι θα «συγκρατήσει» αρκετά τον υδράργυρο συγκριτικά με άλλες περιοχές.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό

Για άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο στην πρόβλεψή της για τον καιρό και η ΕΜΥ. Όπως φαίνεται μάλιστα στους πίνακες πρόγνωσης της θερμοκρασίας προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα την εβδομάδα που έρχεται αγγίζοντας από την Τρίτη τους 42 βαθμούς και από την Πέμπτη τους 43. Αναλυτικά προβλέπει:

Για τη Δευτέρα 26-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι στα δυτικά, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 34, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 33, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Για την Τρίτη 27-07-2021 και την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις ] μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα και την Τετάρτη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη 29-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Για την Παρασκευή 30-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις