Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα "μαύρου μύκητα" μεταξύ ασθενών με Covid-19

Ινδία: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα ...

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη

Η Ινδία έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50%, που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από την Covid-19.

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών Covid-19 μετά την ανάρρωσή τους, ανέφερε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ.

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις