Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τη συνδρομή του "Βοήθεια στο σπίτι" ζήτησε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου για τους εμβολιασμούς

Τη συνδρομή του "Βοήθεια στο σπίτι&...

Επισημάνθηκε η ανάγκη καταγραφής των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού, επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν

Τη συνδρομή των εργαζομένων στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» ζήτησε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ανήμπορων και κατάκοιτων δημοτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά είναι αδύνατον να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ερυμάνθου, στη Χαλανδρίτσα, παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Γρηγόρη Αλόκριου και εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» επισημάνθηκε η ανάγκη καταγραφής των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή, αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν. Να σημειωθεί πως ήδη έχει σταλεί και στον Δήμο Ερυμάνθου έγγραφο από την 6η ΥΠΕ για την καταγραφή των αναγκών, ώστε να συγκροτηθούν κλιμάκια με τη συμμετοχή και ιατρών που θα αναλάβουν το έργο των κατ’ οίκων εμβολιασμών.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι» πως ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων αυτών των περιστατικών, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, οπότε και όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν στις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές για τον έγκαιρο προγραμματισμό των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία προβλέπει την κατάρτιση λίστας ανά Κοινότητα με τους ανήμπορους ή κατάκοιτους δημότες που συμφωνούν με τον εμβολιασμό τους, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που προηγείται επικοινωνία και με τα άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

«Σκοπός μας είναι η θωράκιση του ενήλικου πληθυσμού του Δήμου μας ενάντια στον κορωνοϊό.  Στον Δήμο μας λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα, στα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας, τα οποία δέχτηκαν πολίτες από την ευρύτερη περιοχή και συνεχίζουν με εξαιρετικό το έργο τους. Σε κάποια χωριά ζουν ανήμποροι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να εμβολιαστούν. Σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» και τους προέδρους των Κοινοτήτων έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων αυτών των περιπτώσεων, ώστε να αποσταλούν τα στοιχεία στην 6η ΥΠΕ, η οποία και είναι αρμόδια για να συγκροτήσει τα κλιμάκια για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Δυστυχώς, οι μεταλλάξεις του ιού απειλούν την καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα χωριά μας δέχονται τους ετεροδημότες μας και επισκέπτες, θα πρέπει όλοι να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα όμως, θέλω να απευθυνθώ στους νέους μας, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας έχουν επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα, να συνεχίσουν να προφυλάσσουν τους γονείς και τους παππούδες τους μέχρι όλοι να είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις