Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κατά πλειοψηφία ενεκρίθη ψήφισμα της Δημοτικής αρχής για το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Πάτρα: Κατά πλειοψηφία ενεκρίθη ψήφισμα ...

Δεν έπρεπε καν να υπάρξει ψήφισμα, είναι υποχρέωσή μας και υποχρέωση των πάντων να συστρατευθούμε στη μάχη, ανέφερε ο Νίκος Παπαδημάτος

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Κώστα Πελετίδη,  για το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση του συνόλου του Δημόσιου Τομέα της Υγείας, την υποστελέχωσή του.

Δεν παίρνει μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς.

Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της, τις αντιφατικές της ανακοινώσεις, τις πραγματικές αιτίες, που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, ο οποίος από κοινωνική και κρατική ευθύνη, ανάγεται σε ατομική.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας παντού, εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό.

Μόνο έτσι θα φύγει ο φόβος, η σύγχυση, ο ανορθολογισμός και θα έχουμε επιτυχία στον αναγκαίο εμβολιασμό.

Σήμερα, η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια, κάτω από τις αυστηρές προϋποθέσεις, που αναφέραμε παραπάνω. Και, φυσικά, χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει «παράθυρο»  καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

 Χωρίς καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, με απαγόρευση απολύσεων, πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που ήδη έχει «ξεσαλώσει», με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την τιμωρία εργαζομένων, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λοιπόν, ξεκομμένη από τη συνολική κοινωνική πολιτική στον τομέα της υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός», αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός, ο οποίος καλλιεργείται και συνειδητά από διάφορους επιτήδειους».

*Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της πρότασης έκδοσης ψηφίσματος για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τόνισε τα εξής:

«Αν ο κ. Πελετίδης ήταν σε οποιαδήποτε επιστημονικό συνέδριο, σε οποιαδήποτε ημερίδα και ιατρικό συμπόσιο, θα γελάγανε και οι καρέκλες με αυτά που αναφέρει για το εμβόλιο. Ο γυναικολόγος Νίκος Παπαδημάτος λέει στον καρδιολόγο Κώστα Πελετίδη ότι είναι επιστημονικά απαράδεκτος και επικίνδυνος. Είναι τραγικό να βάζει τον κορωνοϊό στο βωμό αυτού που πιστεύει και να λέει ατεκμηρίωτα και ανιστόρητα πράγματα για αρνητές ή μη.

Δεν έπρεπε καν να υπάρξει ψήφισμα, είναι υποχρέωσή μας και υποχρέωση των πάντων να συστρατευθούμε στη μάχη. Ο κ. Πελετίδης έκανε μια απαράδεκτη επιστημονικά ανάλυση. Ντροπή του και σαν Δήμαρχος και σαν γιατρός! Αρνητές πάντα υπήρχαν, σε κάθε επιδημία στην ανθρώπινη Ιστορία και σε κάθε εμβόλιο. Είναι στην φύση του ανθρώπου να είναι εξ αρχής απέναντι σε κάποιες επιστημονικές προσεγγίσεις και σε ιατρικές πράξεις. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, όλοι πείστηκαν και αποδέχθηκαν τα εμβόλια. Θυμίζω τι λένε οι ειδικοί για την ευλογιά. Αν δεν υπήρχε το εν λόγω εμβόλιο, οι νεκροί θα έφταναν το 1 δισεκατομμύριο! Για να τελειώνουμε: Κύριε Πελετίδη, είσαι Δήμαρχος της Πάτρας, σε ακούει κόσμος, μαζέψου.

Δείτε την Ιστορία, δες τι σημαίνει πανδημία και άνθρωπος. Σηκώστε τα μανίκια και πάμε όλοι να πείσουμε τους συμπολίτες μας και αφήστε τον Μητσοτάκη και τις πολυεθνικές. Δεν είμαστε στην Σοβιετική Ενωση και στην Κούβα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις