Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ξεκίνησε το ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ, στις γειτονιές- ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε το ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ...

Ένα ταξίδι μουσικό

Το μουσικό ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ στις γειτονιές της Πάτρας ξεκίνησε και φέτος το καλοκαίρι τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, επισημαίνει ο Δήμος.Έτσι την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαβλανίου φιλοξένησε το λαϊκό – ρεμπέτικο μουσικό σχήμα της Πάτρας Rempet Motiv Orchestra στο γήπεδο Ζαβλανίου με μια συναυλία που ξεσήκωσε τους κατοίκους της γειτονιάς του Ζαβλανίου με τα γνώριμα τραγούδια. Η πρέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου Ελένη Λέκκα άνοιξε την εκδήλωση ενώ η χορευτική παράσταση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου που προηγήθηκε της συναυλίας ζέστανε την ατμόσφαιρα που απογείωσαν οι Rempet Motiv που απαρτίζουν οι  Σταύρος Ξιούρας, Φίλιππος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Αβραντινής, Γιώργος Πισπιρίγκος και Αλέξανδρος Πώχος.

Όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Χριστίνα Κλωνιζάκη, πριν την έναρξη της συναυλίας, η δημοτική αρχή και αυτή τη χρονιά θεωρεί καθήκον της να στηρίξει έμπρακτα, τους ανθρώπους στο χώρο του πολιτισμού, πόσο μάλλον της πόλης μας, που δοκιμάστηκαν όσο κανένας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους κλειστούς και τους ανθρώπους της τέχνης στην ανεργία και το Φεστιβάλ στις γειτονιές με τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αγυιάς – Τερψιθέας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρόης.

Στην άλλη μεριά της Πάτρας ο Θωμάς Αγραφιώτης ξεσήκωσε το μικρότερο ηλικιακά κοινό (κι όχι μόνο) με το μπερντέ του στην κεντρική πλατεία της Θέας, στο έργο «Ο καραγκιόζης και ο καπετάν Κίσσας». Η παράσταση ανέβηκε σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Θέας – Μεσσάτιδος, του οποίου ο πρόεδρος Τζούδας Βασίλης άνοιξε την παράσταση. Το θέατρο σκιών παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία τόνισε την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Πατρέων τα τελευταία χρόνια να δώσει ανάσες πολιτισμού σε κάθε σημείο της Πάτρας δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις μικρότερες ηλικίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ συνέχισε και το Σάββατο το βράδυ στην ίδια ρότα σε τρεις διαφορετικές γειτονιές σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους: Στον Καστελόκαμπο με λαϊκά – δημοτικά τραγούδια από το μουσικό σχήμα “ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΛΗ”, στην Αρόη με έντεχνα ελληνικά τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Φλόγα» και στην Περιβόλα, με τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη να παρουσιάζει τον Καραγκιόζη στο έργο «Ο τρομερός ξιφομάχος του σεραγίου και ο καπετάν Κίσσας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture