Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απογραφή 2021: Αναμένεται βαριά «καμπάνα» για την Πάτρα- Θα χάσει την 3η θέση;

Απογραφή 2021: Αναμένεται βαριά «καμπάνα...

Θα διεξαχθεί από 23 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου

Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα διεξάγει η ΕΛΣΤΑΤ στο διάστημα από 23 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22α Οκτωβρίου.

Προπαρασκευαστικό στάδιο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών αποτελεί η Απογραφή Κτιρίων, τα στοιχεία για την οποία θα συλλεχθούν κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου 2021 έως την 10η Αυγούστου 2021, με ημερομηνία αναφοράς την 30ή Ιουνίου 2021. Σημειώνεται ότι, η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών αποτελεί μεγάλης κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της χώρας και σε τοπικό επίπεδο.

Η απογραφή αυτή θεωρείται καίριας σημασίας για την Πάτρα. Και αυτό γιατί κινδυνεύει να πάψει να είναι η τρίτη πόλη σε πληθυσμό στη χώρα. Στην απογραφή του 2001 η Πάτρα είχε 182.910 κατοίκους, το 2011 είχε μείωση στους 177.245 κατοίκους ενώ οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες για την φετινή απογραφή.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, κατά την προσεχή απογραφή, αναμένεται να καταγραφεί ανατροπή στη σειρά πληθυσμιακής κατάταξης των δήμων, όπου το Ηράκλειο, όπως όλα δείχνουν, θα περάσει για πρώτη φορά την Πάτρα και θα γίνει η τρίτη πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Το Ηράκλειο και η Κρήτη ολόκληρη έχει μια ιδιαιτερότητα.

Είναι από τις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας οικονομικά με θετικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Αυτό σημαίνει ότι έχει και περισσότερο νεανικό πληθυσμό. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν το Ηράκλειο σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να κερδίσει πληθυσμό και να πάρει τη θέση της Πάτρας», έχει δηλώσει σχετικά ο καθηγητής Δημογραφίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις