Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σία Αναγνωστοπούλου για τον Ιωάννη Καζάζη: Έφυγε από τη ζωή ο μαχητής της έρευνας για την ελληνική γλώσσα

Σία Αναγνωστοπούλου για τον Ιωάννη Καζάζ...

Στη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Παιδείας είχα την τύχη να τον γνωρίσω & να συνομιλήσω μαζί του για την πνευματική περιπέτεια που ενέχει η συνάντηση της γλώσσας με την ιστορία

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σε δήλωση της για την απώλεια του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, Ιωάννη Καζάζη, αναφέρει τα εξής:

Έφυγε από τη ζωή ο μαχητής της έρευνας για την ελληνική γλώσσα και ακαδημαϊκός δάσκαλος Ι. Ν. Καζάζης, που με τη συνεισφορά του καθιέρωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σε εμβληματικό θεσμό της γλωσσικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Παιδείας, είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να συνομιλήσω μαζί του για την πνευματική περιπέτεια που ενέχει η συνάντηση της γλώσσας με την ιστορία.

Τον αποχαιρετώ φέρνοντας στη μνήμη τις σκέψεις του, για τις παράξενες διαδρομές που κάνουν οι λέξεις στη διαχρονία της γλώσσας  και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στους συνεργάτες του, στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις