Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σχολιασμός θεμάτων Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών & Βιολογίας, από το φροντιστήριο ΟΡΑΜΑ

Σχολιασμός θεμάτων Αρχαίων Ελληνικών, Μα...

Δείτε αναλυτικά

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τα θέματα των Αρχαίων  Ελληνικών και συγκεκριμένα το διδαγμένο κείμενο που αποτελεί απόσπασμα του Πρωταγόρα, (ενότητα 6),  χαρακτηρίζεται ως βατό, με σαφείς  ερμηνευτικές και λεξιλογικές ασκήσεις.  Το παράλληλο κείμενο από τον Γοργία του Πλάτωνα που δόθηκε στους μαθητές απαιτεί την κριτική ικανότητα σε συνδυασμό με τη θεωρία του φιλοσοφικού λόγου.Το αδίδακτο κείμενο είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, με σαφείς ερωτήσεις εκτός από το ερώτημα Γ3α που θα προβληματίσει τους μαθητές με τη διατύπωση που τους έχει δοθεί. Οπωσδήποτε το άριστα στη βαθμολογία ή, έστω, το 16-17 θα κατακτηθεί μόνο από όσους μαθητές προετοιμάστηκαν σωστά από την Α΄ Λυκείου σε ένα ομολογουμένως απαιτητικό μάθημα, όπως αυτό των Αρχαίων Ελληνικών.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού ήταν σε γενικές γραμμές βατά κλιμακούμενης δυσκολίας και αρκετά σε όγκο όπως και κατά τα προηγούμενα έτη. Απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν μελετήσει σωστά και σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης. Τα ερωτήματα θεωρίας ήταν προσιτά και θα βοηθήσουν τους μαθητές να μαζέψουν εύκολα τους βαθμούς στο 1ο θέμα. Το 4ο θέμα είχε ορισμένες δυσκολίες καθώς η επίλυσή του απαιτούσε συνδυασμό μεθόδων και είναι αυτό που θα ξεχωρίσει τους αριστούχους.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα σημερινά θέματα Α και Β στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ το Γ και Δ θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέτρια ως προς το βαθμό δυσκολίας. Ιδιαίτερη προσοχή ήθελαν οι λεπτομέρειες στο θέμα Γ καθώς και τα ερωτήματα κλειστού τύπου. Γενικά, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά