Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγχειρίδιο για την θαλάσσια στρατηγική στο Ιόνιο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εγχειρίδιο για την θαλάσσια στρατηγική σ...

Η επιστημονική έκθεση στηρίζεται στα δεδομένα του ευρωπαϊκού έργου Harmonia

Στην έκδοση επιστημονικής έκθεσης που αφορά στην αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου πελάγους προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτήν παρουσιάζονται οι στόχοι, η προσέγγιση τα αποτελέσματα αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν με στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων για την περιβαλλοντική αξιολόγηση του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου.

Η έκθεση στηρίζεται στα δεδομένα του ευρωπαϊκού έργου Harmonia που με επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση του υπάρχοντος επιστημονικού δικτύου. Από τα αποτελέσματα του έργου επωφελούνται περιφερειακές και εθνικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την αξιολόγηση, διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και επιστημονικοί φορείς και οργανώσεις.

Με αυτό τον τρόπο αρχές όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει όλα τα δεδομένα που αφορούν και στο σχεδιασμό θαλάσσιων και παράκτιων υποδομών, όπως και στην άμεση ενημέρωση για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων που την περιβάλλουν.

Για τα περιεχόμενα της έκθεσης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων Λάμπρος Δημητρογιάννης ενημερώθηκε από στελέχη της Περιφέρειας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έκδοση ενός εγχειριδίου που θα βοηθήσει φορείς, όπως η Περιφέρεια και οι παράκτιοι δήμοι της, στην συμβολή για μια νέα θαλάσσια στρατηγική και την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις