Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συμπληρώθηκε ένας μήνας χωρίς τον Νίκο Μπρουσινό

Πάτρα: Συμπληρώθηκε ένας μήνας χωρίς τον...

Η Κοινωφελής θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Μπρουσινού και άλλων σημαντικών ανθρώπων που συνδέθηκαν με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού

Συμπληρώθηκε ένας μήνας χωρίς τον Νίκο Μπρουσινό, που έφυγε από κοντά μας τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου 1η Μαΐου 2021 αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του αλλά και μια σπουδαία παρακαταθήκη στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

O Nίκος Μπρουσινός όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας, είχε πολλά ενδιαφέροντα και έντονη δραστηριότητα & είχε συνδεθεί άρρηκτα με το Πατρινό Καρναβάλι που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

«Κομμάτι της ζωής μου» είχε χαρακτηρίσει λακωνικά το Πατρινό Καρναβάλι σε ένα επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Εγώ ως Καρναβάλι…» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη, που αποτέλεσε παραγωγή της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του διαδικτυακού Πατρινού Καρναβαλιού 2021. Και σε άλλο επεισόδιο της σειράς τόνιζε: «Το Καρναβάλι δεν έχει ηλικία. Στην αρχή είναι τα ερωτικά κίνητρα, μετά αναζητείς τα νιάτα σου, προσπαθείς να αποδείξεις ότι μπορείς ακόμα να κάνεις πράγματα, θέλεις να συμμετάσχεις, να τρέξεις αλλά δεν μπορείς. Χτυπάς παλαμάκια για αυτούς που τρέχουν για να συνεχίσει το έθιμο».

Ο Νίκος Μπρουσινός, επικεφαλής του πληρώματος 33 (σε αυτή ηλικία βρισκόταν ο ίδιος τότε) ήταν ο νικητής που απέσπασε το 1ο Βραβείο Αμφιέσεως του 1ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Απόκρεω, 13 Φεβρουαρίου 1966, προτελευταία Κυριακή του τότε Καρναβαλιού. Συμμετείχαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα Ι.Χ. από Πάτρα, Αθήνα κ.α.

Η εκκίνηση έγινε στις 5μμ από το Τελωνείο με κατεύθυνση της Ιτιές και επιστροφή στο κέντρο της πόλης και ο τερματισμός στις 8.30μμ στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Το πλήρωμά του (33) είχε θέμα «νέοι γιατροί-νέοι οδηγοί» και τα μέλη του πληρώματος ήταν ανάλογα μεταμφιεσμένα. Ανάμεσα σε αυτά που τους ζητήθηκαν να βρουν και να παραδώσουν στο παιχνίδι ήταν τρία φτερά από περιστέρι, ένα γυάλινο μάτι και χειροπέδες που βρήκαν στο τμήμα μεταγωγών.

Έκτοτε ο Νίκος Μπρουσινός συνδέθηκε άρρηκτα με το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού ως επικεφαλής πληρώματος με θέματα όπως «Εξοχικό Κέντρο: Η Πλατυποδία», «Α.Μ ο ΤΥΠΟΣ_ΤV», «Lacta» και πολλά άλλα για πάνω από 15 χρόνια και μετά παρέδωσε τη σκυτάλη στα παιδιά του για να συνεχίσουν την παράδοση.

*Η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Μπρουσινού και με αφορμή τη λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων ως πολυχώρου για το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη τόσο του Νίκου Μπρουσινού, όσο και άλλων σημαντικών ανθρώπων που συνδέθηκαν αναπόσπαστα με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και οι οποίοι χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις