Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Ράφτης" με τον Δημήτρη Ήμελλο έκανε την πρεμιέρα του στο υπέροχο cine Φλοίσβος -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο "Ράφτης" με τον Δημήτρη Ήμελ...

Η ταινία σε διανομή της Tanweer βγαίνει πανελλαδικά στις θερινές αίθουσες στις 3/6 και αναμένεται το επόμενο διάστημα να την δούμε και στην Πάτρα

Σ’ ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας, τον θερινό κινηματογράφο Cine Φλοίσβος, πλησίον της Μαρίνας Φλοίσβου στο παλαιό Φάληρο πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας της Ελληνογερμανίδας δημιουργού Σόνιας Λίζα Κέντερμαν, «Ράφτης» το βράδυ της Τρίτης 1η Ιουνίου 2021 ενόψει της εξόδου του φιλμ στις αίθουσες από την Πέμπτη 3/6. Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Μεγάλη προσέλευση του κόσμου κι ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν η σκηνοθέτιδα Σόνια Λίζα Κέντερμαν και οι ηθοποιοί που παίζουν στην ταινία, Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου και Βάσω Ιατροπούλου.

Η ταινία “Ράφτης”, το τρέιλερ της οποίας παίζεται και στα τηλεοπτικά κανάλια κεντρίζοντας μας το ενδιαφέρον,  θα βγει πανελλαδικά στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες όπως προείπαμε, την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε διανομή από την Tanweer.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο παραμυθένιος “Ράφτης” με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ήμελλο και την Ταμίλλα Κουλίεβα είναι η 1η μεγάλου μήκους που υπογράφει η ταλαντούχα Σόνια Λίζα Κέντερμαν.

Η Ελληνογερμανίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις μικρού μήκους ταινίες “Νικολέτα” (2013) και “Λευκό Σεντόνι” (2014), υφαίνει με μαεστρία τον «Ράφτη», μία αισιόδοξη και ανθρωποκεντρική ιστορία με φόντο την κρίση, όπως τη βιώνει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο ο συγκινητικός και αναπάντεχα δυνατός πρωταγωνιστής της.

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής και λυρικής ιστορίας. Ο “Ράφτης” αξίζει να σημειωθεί πως έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία, ενώ η πανελληνία πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου και απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Πρώτο βραβείο ΕΡΤ.

Σύνοψη

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο,  ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

*Το φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά της πρεμιέρας, μας εστάλη από την Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture