Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας: Να παγώσει η απόφαση για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία- ΦΩΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ

Αλ. Τσίπρας: Να παγώσει η απόφαση για ...

Στην Ηλεία περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ο Αλέξης Τσίπρας, φτασε στον Πύργο λίγο μετά τις 11 το πρωί, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ πολίτης του πρόσφερε ένα γαρύφαλλο. Συνομίλησε με αρκετούς πολίτες και καταστηματάρχες της πλατείας Δικαστηρίων και της Κεντρικής Πλατείας, κατά τη διάρκεια της βόλτας που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του και τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανό. Πολλοί του έθεσαν τα ζητήματα, που απασχολούν τον νομό, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί, που του είπαν να δεσμευτεί ότι όταν εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει το εργασιακό νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία. «Δυστυχώς ο νομός Ηλείας είναι ξεχασμένος από τους σημερινούς κυβερνήτες. Είναι δυστύχημα, γι' αυτό ήρθα, για να αναδείξω τα προβλήματα» τους απάντησε.

Όπως αναφέρει η avgi.gr Στη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παγώσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και μέσα από διαβούλευση να δούμε το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δεν μπορείς να έρθεις με το “αποφασίζω και διατάζω” και να ισοπεδώνεις μια περιοχή» υπογράμμισε.

 
Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος το 2026, στεροώντας από την περιοχή μια δίκαιη και ισότιμη προοπτική ανάπτυξης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση  των μονάδων υγείας της Ηλείας και στα προβλήματα, που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας, αφού στο νοσοκομείο Πύργου μετά την παραίτηση 3 παθολόγων, έχει μείνει μόνο ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής και καθημερινά πηγαινοέρχονται παθολόγοι από τα νοσοκομεία της Πάτρας για να καλυφθούν οι εφημερίες.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Tον νομό Ηλείας επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα έφτασε στην κεντρική πλατεία του Πύργου και μίλησε με τον κόσμο, ο οποίος του θέτει ζητήματα που αφορούν το εργασιακό, το οικονομικό αλλά και την Πατρών -Πύργου.

Φθάνοντας στον Πύργο Ηλείας, ο Αλ. Τσίπρας συνομίλησε με πολίτες, που του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής. «Δυστυχώς ο νομός Ηλείας είναι ξεχασμένος από τους σημερινούς κυβερνήτες. Είναι δυστύχημα, γι' αυτό ήρθα, για να αναδείξω τα προβλήματα» τους απάντησε.

Τον Αλέξη Τσίπρα, υποδέχτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Μια μητέρα φοιτητή μέα στο Δημαρχείο και πριν την έναρξη της σύσκεψης με αιρετούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ηλεία του έθεσε το ζήτημα των πανεπιστημιακών Τμημάτων.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

-11:30 Σύσκεψη με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ηλείας.

-13.00 Συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων.

-13.30 Επίσκεψη στο Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα τον Πύργο.

-17.30 Συνάντηση με νέους εργαζόμενους, φοιτητές, αγρότες και επαγγελματίες στην Κουρούτα.

 

πρώτη ενημέρωση 12.00

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις