Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης επισκέφθηκε το νέο κτίριο των «Μαχητών» στην Πάτρα

Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης επισκέφθηκε...

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στέκει αρωγός στο έργο του Συλλόγου όπως και του συνόλου των κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ο κ. Φαρμάκης

Το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου «Μαχητές», στην περιοχή Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα, στην Πάτρα επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο, Μάρθα Χριστοπούλου και μέλη του Δ.Σ. ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με νοητική στέρηση, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Το νέο τετραώροφο κτίριο, η αποπεράτωσή του οποίου ανήλθε σε ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Σταθακόπουλου ενώ η ανέγερση και ο εξοπλισμός του χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να στεγάσει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 50 ατόμων και το Οικοτροφείο του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Στέρησης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

Οι εγκαταστάσεις είναι συνολικού εμβαδού 677,82 τ.μ. και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών χώρων είναι ισόγειοι, ώστε να διευκολύνεται η προσπέλαση από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες καθώς το Κέντρο είναι σχεδιασμένο να συνδράμει ως αρωγός στην ενίσχυση της αυτονομίας των ατόμων με νοητική υστέρηση και των οικογενειών τους. Επίσης, ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε μία λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό.

«Ένα μεγάλο ταξίδι και ένας μεγάλος αγώνας των Μαχητών, ολοκληρώνεται με επιτυχία. Είμαστε χαρούμενοι με τη χαρά σας και αισιόδοξοι με την αισιοδοξία σας. Και περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική λειτουργία του χώρου» ανέφερε κατά την επίσκεψή του ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στέκει αρωγός στο έργο του Συλλόγου όπως και του συνόλου των κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

«Το πρόσωπο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα ως προς τις  πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι το πιο όμορφο πρόσωπο κάθε δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας. Και αυτό το πρόσωπο, εργαζόμαστε για να γίνει ακόμα πιο λαμπερό. Θέλουμε έργα που θα ολοκληρώνονται στην ώρα τους, θέλουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Και αυτή η στρατηγική μας συντάσσεται πλήρως με τη στρατηγική και του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος, το οποίο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις κοινωνικής συνοχής και θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε πολιτικές που θα πλατύνουν και θα βαθύνουν την κοινωνία των πολιτών» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Αντώνης Χαροκόπος και η Προϊσταμένη της Εδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις