Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά στη Βουλή τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Παναγοπούλα Αχαΐας

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά στη Βουλή τη δημ...

Κατέθεσε ερώτηση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία ζητά τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Παναγοπούλα Αχαΐας. 

 Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Ο νομός Αχαΐας διαθέτει σημαντική ακτογραμμή, αλλά και δεκάδες εξαιρετικές παραλίες που συνδυάζουν μεγάλη φυσική ομορφιά, σπάνιο μορφολογικό ανάγλυφο και πλούσια υποθαλάσσια εκθέματα. 

Μια από αυτές βρίσκεται στην περιοχή Παναγοπούλα (κοντά στον Ψαθόπυργο). Η τοποθεσία αυτή αποτελεί διαχρονικό πόλο έλξης δυτών και επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα, αφού διαθέτει ακρογιαλιές με βότσαλο, βαθιά και καθαρά νερά, εξαιρετικής μορφολογίας βυθό και ανεξερεύνητους βράχους μεγάλων διαστάσεων. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούσε σχολή κατάδυσης για αρκετά χρόνια, ενώ μέχρι σήμερα αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης -όχι μόνο για τους λάτρεις του αθλήματος από την Αχαΐα- αλλά και από ολόκληρη την επικράτεια. 

Από την άλλη μεριά, η συγκεκριμένη περιοχή ενδείκνυται και για νυχτερινές καταδύσεις, αφού διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και βρίσκεται σχετικά κοντά στην Πάτρα. 
Συνεπώς, η χωροθέτηση της παραλίας και η άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου καταδυτικού πάρκου, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη.

Η δημιουργία του καταδυτικού πάρκου θα ωφελήσει πολλαπλά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλει στην αύξηση του θαλάσσιου και του καταδυτικού τουρισμού, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό".


Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταδυτικού πάρκου στην Παναγοπούλα Αχαΐας και β) ποιος ο χρονικός ορίζοντας για τη λειτουργία του._

 ___________________ 

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις