Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ, δεν παρεμβαίνει στα κορωνοπάρτι στις πλατείες

Πάτρα: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ, δεν παρεμβαίνει στ...

Έμφαση στην πρόληψη και την αποτροπή με αναμμένους φάρους και ηχητικά

 Οδηγίες στους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας για τη διαχείριση των συναθροίσεων σε πλατείες παρά τους περιορισμούς του κορωνοϊού έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία να μην επεμβαίνει στις πλατείες, όσες κι αν είναι οι καταγγελίες, όσα παράπονα κι αν γίνουν, όσος κόσμος και αν συγκεντρώνεται αλλά να δοθεί βάρος στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων με αναμένους φάρους και ηχητικά από τους αστυνομικούς που πηγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους.

Η Αστυνοµία πέρα από συστάσεις δεν µπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω και ο λόγος, όπως εύκολα αντιλαµβάνεται κανείς, είναι για να αποφευχθεί η σύγκρουση πολιτών και αστυνοµίας.

Ο πρόεδρος της ΈνωσηςΑστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χαράλαµπος Τσίτσικας μιλώντας στην εφημερίδα Γνώμη επισηµαίνει ότι «η Αστυνοµία δεν µπορεί να περιορίσει έναν κόσµο που πάνωαπό ένα χρόνο έχει κουραστεί από τα µέτρα που ισχύουν. Η Αστυνοµία παρεµβαίνει µε περιπολικά µε αναµµένους φάρους και µε ηχητικά µηνύµατα, όµως δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τα φαινόµενα αυτά». Και προσθέτει: «Έχει γίνει πλέον αντιληπτό και στην Πάτρα όπως και σε όλη τη χώρα ότι η διαπραγµατευτική ισχύς της Αστυνοµίας τείνει να ευτελιστεί.  Φθάσαµε στο σηµείο να υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο για νίκη των πολιτών έναντι της Αστυνοµίας. Όµως, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Αστυνοµία και πολίτες δεν είµαστε αντίπαλες οµάδες. Ο στόχος είναι κοινός, η προστασία της κοινωνίας και θα πρέπει όλοι να συµβάλουµε στην αποφυγή διάδοσης της πανδηµίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις