Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν έπεφτε καρφίτσα το Σαββατόβραδο στα Ψηλαλώνια- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Δεν έπεφτε καρφίτσα το Σαββατόβρα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Οι καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και η διάθεση του κόσμου, μετά από πολλούς μήνες περιοριστικών μέτρων, να επανακτήσει έστω μέρος της κανονικής του ζωής επαναφέρουν τα τελευταία 24ωρα μία ισχυρή πίεση για ένα πιο γενναίο, οργανωμένο βέβαια με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Για παράδειγμα το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου και στην Πάτρα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι πλατείες και οι υπαίθριοι χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από πολίτες που βγήκαν για βόλτα και ένα ποτό στο χέρι, εκμεταλλευόμενοι τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Δείτε τις εικόνες από το χθεσινό βράδυ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας.

Οι λοιμωξιολόγοι είναι αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. Την διατήρηση ενός πλαισίου μέτρων που επιβάλλει η διεθνής βιβλιογραφία και την διάθεση της κοινωνίας που βλέπει τις πλατείες γεμάτες ενώ παράλληλα πλανάται το ερώτημα: μήπως τα πράγματα ήταν καλύτερα εάν λειτουργούσε η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις;

Κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την σκέψη,  αφού ήδη έχει συζητηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο να ανοίξει η καφεστίαση ακόμα και πριν το Πάσχα. Ωστόσο αυτή είναι μία απόφαση που μπορούν να λάβουν μόνο οι επιστήμονες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις