Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: «Δίχτυ προστασίας» για την 7χρονη που έχασε τους γονείς της μέσα σε 40 μέρες

Αγρίνιο: «Δίχτυ προστασίας» για την 7χρο...

Κινητοποίηση φορέων

Άμεση ήταν η κινητοποίηση κοινωνικών φορέων της περιοχής του Αγρινίου, όταν έγινε γνωστή η τραγική ιστορία του επτάχρονου κοριτσιού, που μόλις προχθές Τετάρτη, έχασε τον πατέρα του ενώ τον Φεβρουάριο είχε πεθάνει και η μητέρα του.

Ο 49χρονος πατέρας της επτάχρονης ξεψύχησε μέσα στην οικία τους κι ενώ το κοριτσάκι βρίσκονταν και εκείνο στο σπίτι.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η υπηρεσία ανηλίκων του δήμου Αγρινίου, ήρθε σε επαφή με την Εισαγγελία, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία του.

Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα «δίχτυ προστασίας» για το κοριτσάκι, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια του.

Αυτές τις μέρες φιλοξενείται σε ασφαλή χώρο και συνεχίζει τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, αφού είναι μαθήτρια της 2ας Δημοτικού.

Παράλληλα, κινούνται διαδικασίες ώστε να διαμείνει σε έναν χώρο μόνιμα, χωρίς να διαταραχθεί -κατά το δυνατό- η ζωή του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χώρος αυτός θα βρεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι είτε σε ειδική δομή, είτε σε στενό συγγενικό πρόσωπο του κοριτσιού.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού και της θλιβερής περιπέτειας της μικρής, υπήρξε μεγάλη και συγκινητική κινητοποίηση από πολίτες του Αγρινίου, που ζήτησαν να φιλοξενήσουν την επτάχρονη.

πηγή agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις