Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρεμιέρα σήμερα για το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας

Πρεμιέρα σήμερα για το mega εμβολιαστικό...

Με 8 γραμμές μέχρι την Δευτέρα οπότε θα προστεθούν κι άλλες 8

Ξεκινούν σήμερα κι επισήμως οι εμβολιασμοί των Πατρινών στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο λιμάνι της Πάτρας. Η πρεμιέρα θα γίνει με 8 εμβολιαστικές γραμμές και αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να προστεθούν άλλες 8.

Για τη λειτουργία του κέντρου καθοριστική είναι η συμμετοχή του στρατού. Η στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προέρχεται από το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ στη φύλαξή του θα συμβάλλει και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πατρών. Επικεφαλής και υπεύθυνη λειτουργίας είναι η επισμηναγός, Μαρία Κουράκου.

Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και σε κάθε ιατρείο (box) θα μπορούν να εκτελούνται περίπου 4 εμβολιασμοί την ώρα (ανά 14 λεπτά). Αυτό σημαίνει ότι σε 12 ώρες λειτουργίας, κάθε ιατρείο θα μπορεί να εμβολιάζει καθημερινά περίπου 48-50 πολίτες.

Το νέο κέντρο θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Το κέντρο της Πάτρας έρχεται μαζί με άλλα 4 στην υπόλοιπη χώρα. 412 εμβολιαστικές γραμμές σε δυνατότητα ανάπτυξης. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σε όλη την χώρα. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 2,2εκ. εμβολιασμούς. Δύο στους τρεις είναι με τη μία δόση και ένας στους τρεις και με τις δύο δόσεις. Τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει περίπου 700.000 τεστ από τα συνεργία του ΕΟΔΥ και τους σχηματισμούς των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Στο εμβολιαστικό κέντρο θα γίνονται τα εμβόλια της moderna και της Johnson.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε στο thebest.gr ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής sτο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας καθώς η έναρξη γίνεται με εμβόλια της Moderna και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί θα εξυπηρετηθούν κανονικά, απαντώντας στους φόβους που έχουν ανακύψει στο κοινό σχετικά με το εμβόλιο της Johnson.

Σημειώνεται τέλος, ότι το νέο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας δεν απευθύνεται μόνο στους πολίτες της Πάτρας. Κάθε πολίτης της ευρύτερης περιοχής, κλείνοντας ραντεβού για τεστ, μπορεί να επιλεγεί να πάει στο νέο εμβολιαστικό κέντρο, ακόμα και εκτός Πάτρας ή και εκτός Αχαίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις