Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία;

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία;

Οι εκτιμήσεις μετά την προσεχή επιστροφή των μαθητών του λυκείου στα θρανία

Crast test για το περαιτέρω άνοιγμα της εκπαίδευσης αποτελεί η επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα των μαθητών του Λυκείου, με όπλο τα self test.Εφόσον τα δείγματα γραφής από την κινητικότητα των μαθητών κριθούν θετικά και δεν απειλήσουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση σχεδιάζει αμέσως μετά το Πάσχα να ανοίξουν και τα Γυμνάσια μαζί με τα Δημοτικά σχολεία.

Η σκέψη οι μαθητές του Γυμνασίου να επιστρέψουν στις τάξεις από τη Δευτέρα 19 Απριλίου απομακρύνεται, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ ως τότε δεν αναμένεται να υπάρξει διαθεσιμότητα self test που να καλύψει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών για διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ 2 φορές την εβδομάδα.

Όρος που τέθηκε μετά επιτάσεως από τους Λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των σχολείων.

Γιατί η Κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα το άνοιγμα των Λυκείων;
Ο πρώτος λόγος είναι γιατί παρέμειναν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεύτερον γιατί πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα τα Λύκεια θα ανοίξουν για δια ζώσης εκπαίδευση και στις “βαθιά κόκκινες” περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Κοζάνης, καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν άδικο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους τη δοκιμασία των εξετάσεων

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια;
Κ. Μητσοτάκης: “Δεν θα κάνω πρόβλεψη. Επιτρέψτε μου να μην κάνω καμία, έστω και μεσοπρόθεσμη, πρόβλεψη τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Και το λέω αυτό διότι ο ιός αυτός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές. Και έχουμε αναγκαστεί πολλές φορές να προσαρμόσουμε στη στρατηγική μας σε δεδομένα τα οποία εξελίσσονται διαρκώς” δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Star, όταν ρωτήθηκε από τη Μάρα Ζαχαρέα αν θα ανοίξουν μετά το Πάσχα και οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

“Αν έπρεπε να κάνω μία αναλογία – διότι έχουμε κατηγορηθεί και για αυτό, για πισωγυρίσματα, για αλλαγές πορείας – θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στο μέσο μίας φουρτούνας και ο καλός ο καπετάνιος δεν κρατάει ποτέ σταθερό το πηδάλιο σε μία φουρτούνα. Πρέπει να προσαρμόζει την πορεία του σκάφους” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κεραμέως: Πριν το Πάσχα δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά

«Πριν το Πάσχα δεν θα ζητήσουμε άνοιγμα Γυμνασίων», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα. «Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και γι' αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες. Αλλωστε, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις

Ν. Κεραμέως: Δεν έχουμε το «πράσινο φως» για τα φροντιστήρια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις