Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μακρύ το τούνελ της πανδημίας στην Αχαΐα - Ξεπέρασε τα 5.000 κρούσματα σε ένα δίμηνο

Μακρύ το τούνελ της πανδημίας στην Αχαΐα...

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Καθημερινή είναι πλέον η αύξηση των νοσηλειών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αχαϊας, ενώ οι εφημερίες γίνονται εφιάλτης για το υγειονομικό προσωπικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 133 ασθενείς εκ των οποίων οι 106 στις Κλινικές Covid, 26 στις ΜΕΘ Covid και ένα περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 76 στις Κλινικές Κορωνοϊού και 9 στην αντίστοιχη ΜΕΘ.

Ξεπέρασε τα 5.000 κρούσματα η Αχαϊα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

Από τα τέλη Γενάρη η κατάσταση στην Αχαϊα είναι σταθερά επιδεινωμένη και κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Από τότε μέχρι σήμερα τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν.

Ο Μάρτιος με 3.230 κρούσματα συνολικά ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας της πανδημίας για την Αχαΐα.

Όμως πήρε και αυτός τη σκυτάλη από τον Φλεβάρη με τα 2.212 κρούσματα στο σύνολο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίμηνο αυτό της έξαρσης το σύνολο των μολύνσεων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 κρουσμάτων και πλησίασε τα 5.500.

Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα έφτασαν μέσα στο διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου για την Αχαΐα τα 5.442, δηλαδή σχεδόν τα μισά των υπολοίπων μηνών της πανδημίας.

Το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ για το νομό παραμένουν τα 178 κρούσματα της 3ης Μαρτίου, ενώ η χειρότερη εβδομάδα του μήνα ήταν το διάστημα από 21 έως 28 Μαρτίου που εντοπίστηκαν 772 κρούσματα μέσα σε εφτά μέρες.

Ακολούθησε η πρώτη εβδομάδα του μήνα (1 με 7 Μαρτίου) με 721 κρούσματα, στη συνέχεια η τρίτη (από 15 έως 21 Μαρτίου), με 706 κρούσματα και ύστερα η δεύτερη (από 8 έως 14) με 695. Ακόμα όμως και οι τελευταίες μέρες του Μάρτη (από 29 μέχρι 31 Μαρτίου) απέδωσαν 336 κρούσματα στο σύνολο τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις