Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκτός συσκέψεων με Χαρδαλιά ο Ιατρικός Σύλλογος- Μαστοράκου: Είναι φυσικό να νιώθουμε αγανάκτηση

Πάτρα: Εκτός συσκέψεων με Χαρδαλιά ο Ιατ...
Κοντογεωργοπουλου Γιώτα

ΔΕΙΤΕ τι έχει συμβεί

Εκτός συσκέψεων με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και κατά συνέπεια και εκτός ενημέρωσης για τον σχεδιασμό σε ό,τι αφορά την περιοχή, έμειναν σήμερα στην Πάτρα οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες άλλοι συναρμόδιοι φορείς.

Και όλα αυτά σε μια κατακόκκινη περιοχή όπως η Αχαΐα, στο πιο κρίσιμο σημείο από την έναρξη της πανδημίας. Σημείο, κατά το οποίο εξυπακούεται ότι απαιτείται συνέργεια και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων σε όλα τα στάδια της υγειονομικής πυραμίδας.

Η εξαίρεση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης αν μη τι άλλο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία οι ιδιώτες γιατροί επιστρατεύονται για να καλύψουν ανάγκες του δημοσίου συστήματος υγείας το οποίο δοκιμάζει της αντοχές του.

Η επιλογή αυτή προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, εκνευρισμό στον ιατρικό κόσμο της πόλης.

«Θυμούνται τους ιδιώτες γιατρούς μόνο όταν είναι να κινηθούν με τη λογική του «εντέλεσθαι» και της επιστράτευσης και όχι όταν είναι να τους ενημερώσουν για το σχεδιασμό και να εκφράσουν και αυτοί τις απόψεις τους. Σε αυτή την περίπτωση τους απαξιώνουν. Και ενώ τους απαξιώσουν, ζητούν μετά τη βοήθειά τους και την κατανόησή τους» λέει στο thebest.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

«Δεν μας απευθύνθηκε καμία πρόσκληση ούτε καν για το σκέλος της ενημέρωσης του επιτελικού σχεδίου. Και όλα αυτά την ημέρα που παραδώσαμε 32 ιδιώτες γιατρούς, μέλη του ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού και να ενισχύσουν τα εμβολιαστικά κέντρα» λέει η κ. Μαστοράκου.

«Ούτε καν ενόψει της λειτουργίας mega εμβολιαστικού κέντρου και στην Πάτρα, στο χώρο του νότιου λιμανιού δεν σκέφτηκαν να μας καλέσουν να μας ενημερώσουν. Διότι και εκεί θα κληθούν να βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί τους οποίους απαξιώνουν κατ΄αυτό τον τρόπο. Είναι τουλάχιστον αδιανόητη αυτή η εξαίρεση και όπως είναι φυσικό νιώθουμε μεγάλη αγανάκτηση όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια συμπεριφορά την ώρα που προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να συστρατευτούμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις