Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝΠ

Πάτρα: Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖ...

Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν, το Σάββατο 20.03.2021, με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνεται:

Όπως τόνισαν τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων, το προσωπικό του ΕΣΥ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην ανάγκη για αξιόπιστη φροντίδα υγείας του πληθυσμού. Ωστόσο, όπως άλλωστε συνέβη και με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας έμεινε παντελώς «ακάλυπτο», αφού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν προετοίμασε την άμυνα του, δεν ενίσχυσε την υλικοτεχνική του υποδομή και δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών είναι σημαντικά και καταδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Διότι πως αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 εκκρεμεί ο διορισμός Διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το νοσοκομείο παραμένει ακόμα ακέφαλο τη στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί τις μάχες παρασκηνίου με γαλάζιο φόντο. Όλα αυτά εκτυλίσσονται σε μια περίοδο κατά την οποία το πανεπιστημιακό νοσοκομείο επωμίζεται με ασύμμετρο τρόπο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού και υφίσταται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση εξαιτίας του τρίτου και, όπως αποδεικνύεται, σφοδρότερου κύματος της πανδημίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να ενισχύσει το επίπεδο της διοικητικής ευρυθμίας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της επαρκούς χρηματοδότησης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, παραμένει άπραγη.

Επιπλέον όμως η έλλειψη Διοικητή δημιουργεί έντονες αμφιβολίες για τη νομιμότητα των πράξεων που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί. Στον τομέα αυτό ερωτηματικά προκαλεί επίσης και η υπολειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, παράλειψη που θέτει σε ομηρία μια σειρά από κρίσιμες υπηρεσιακές λειτουργίες του νοσοκομείου. Τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων εξέφρασαν και τις έντονες ανησυχίες τους για την πρόσφατη απρόσφορη απόπειρα καρατομήσεων σε διάφορους εργαζόμενους στη νοσηλευτική υπηρεσία, δημιουργώντας στο προσωπικό ένα έντονο αίσθημα εργασιακής ανασφάλειας, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου από την πλευρά τους σημείωσαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτέλεσε και αποτελεί το πιο αξιόπιστο όπλο της Πολιτείας στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το προσωπικό του ΕΣΥ διαχρονικά, αλλά πολύ περισσότερο τα χρόνια της κρίσης και τελευταία με την πανδημία, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην ανάγκη για καθολική και αξιόπιστη φροντίδα υγείας του πληθυσμού. Παρά τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας, το υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΣΥ απέδειξαν ότι αξίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη της Πολιτείας και, πολύ περισσότερο, ένα εργασιακό περιβάλλον ισονομίας και δικαιοσύνης.

Στον δύσκολο καθημερινό αγώνα τους, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, δεν είχαν την ανάλογη συμπαράσταση της κυβέρνησης. Δέσμια της αυταπάτης της ότι με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου κύματος “τελείωσε με τον κορωνοϊό” αλλά και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, εξάντλησε τις όποιες παρεμβάσεις της σε ανέξοδες υποσχέσεις και υποκριτικά χειροκροτήματα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις