Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αυτές είναι οι 10 πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης- Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Αυτές είναι οι 10 πιο ηλιόλουστες πόλεις...

Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις απολαμβάνουν τον περισσότερο ήλιο κάθε χρόνο και σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

Ο ήλιος μοιάζει να μπορεί να διώξει μακριά τις άσχημες σκέψεις, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε αισιοδοξία κι ευεξία. Και αν σε εμάς που έχουμε συνηθίσει την ηλιοφάνεια και γκρινιάζουμε αν δούμε σύννεφα στον ουρανό, αυτό μας φαίνεται δεδομένο, δεν ισχύει το ίδιο για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, που λαχταρά λίγο ήλιο στον ουρανό.

Οι περισσότερες από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται φυσικά γύρω από τη Μεσόγειο, όπως φαίνεται και στη λίστα της ιστοσελίδας Current Results. Η έρευνα έγινε μεταξύ των 60 μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης και των αστικών περιοχών με μητροπολιτικό πληθυσμό άνω του ενός εκατομμύριου κατοίκων. Σύμφωνα με τη λίστα, σχεδόν όλες οι πιο ηλιόλουστες πόλεις έχουν ηλιοφάνεια πάνω από 2.500 ώρες ετησίως ή περίπου επτά ώρες καθημερινά κατά μέσο όρο.

Στη λίστα της με δέκα προορισμούς που διακρίνονται για την ηλιοφάνειά τους, η αεροπορική εταιρεία Ryanair συμπεριέλαβε και την Αθήνα (στην 6η θέση), προτείνοντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν στα μνημεία της ελληνικής πρωτεύουσας με τα πόδια, προκειμένου να αποκτήσουν την πραγματική αίσθηση της πόλης. Κατά το δημοσίευμα, ο ήλιος λάμπει πάνω από την Αθήνα για 2.771 ώρες τον χρόνο.

Στην κορυφή της λίστας των ηλιόλουστων πόλεων, η αεροπορική εταιρεία τοποθετεί τη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αρχιτεκτονική της. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Βαλέτα εμφανίζει 2.957 ώρες ηλιοφάνεια τον χρόνο.

Ακολουθεί η Σεβίλλη, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας που εμφανίζει ηλιοφάνεια για 2.898 ώρες τον χρόνο και στην οποία συστήνεται μία επίσκεψη την άνοιξη. Την τριάδα συμπληρώνει η Μασσαλία με 2.858 ώρες ηλιοφάνεια τον χρόνο.

Η πρώτα δεκάδα των ηλιόλουστων πόλεων που προτείνει η Ryanair:

Βαλέτα, Μάλτα,
Σεβίλλη, Ισπανία,
Μασσαλία, Γαλλία,
Αλικάντε, Ισπανία,
Λισαβόνα, Πορτογαλία,
Αθήνα, Ελλάδα,
Μαδρίτη, Ισπανία,
Νίκαια, Γαλλία,
Βαλένθια, Ισπανία,
Βαρκελώνη, Ισπανία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life