Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλεξοπούλου: Σημαντικό κεφάλαιο για την Πάτρα το ΕΑΠ

Αλεξοπούλου: Σημαντικό κεφάλαιο για την ...

Συνάντηση με τη διοίκηση

Συνάντηση με την διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου. Συμμετείχαν, ο Πρόεδρος κ. Οδυσσέας Ζώρας, οι Αντιπρόεδροι κκ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς και Κωνσταντίνος Καραμάνης καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Η συζήτηση όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Αλεξοπούλου, επικεντρώθηκε σε ζητήματα εκπαίδευσης και οργάνωσης, καθώς και θέματα υποδομών του Πανεπιστημίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο διοίκησης και στην οικονομική αυτοτέλεια του Ιδρύματος.

Το ΕΑΠ αποτελεί έναν υψηλού κύρους χώρο μάθησης, έρευνας και καινοτομίας, απολύτως ισότιμο με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, το οποίο μάλιστα δεν επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι η έδρα του βρίσκεται στη Πάτρα. Η συνεχής ανάπτυξη των γνώσεων με την δια βίου μάθηση, αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο και όπλο για την εύρεση εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Η μεγάλη εμπειρία του ΕΑΠ στην απομακρυσμένη εκπαίδευση, και η δυνατότητα που προσφέρει για απόκτηση ανώτατου τίτλου σπουδών εξ αποστάσεως, είναι σήμερα πιο επίκαιρη και σημαντική από ποτέ.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την λειτουργία και ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών στο ΕΑΠ, η Πάτρα γίνεται κοιτίδα γνώσης και πέρα από τα Ελληνικά σύνορα. Έτσι θέλουμε να είναι η πόλη μας. Εξωστρεφής, και πρωτοπόρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις