Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τροχαίο στη Βουλή: Βρέθηκε ο οδηγός ταξί- μάρτυρας κλειδί- που αναζητούσε η οικογένεια του 23χρονου

Τροχαίο στη Βουλή: Βρέθηκε ο οδηγός ταξί...

Η μαρτυρία του θεωρείται κρίσιμη

Εντοπίστηκε τελικά ο οδηγός ταξί που αποτελεί αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου έγινε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και είχε ως συνέπεια ένας 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας να είναι κλινικά νεκρός. Η μαρτυρία του οδηγού ταξί αποτελεί κλειδί, καθώς  κινείτο με το όχημά του ακριβώς δίπλα από τον 23χρονο στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με το «Open», ο οδηγός ταξί εντοπίστηκε από την Αστυνομία και θα δώσει κατάθεση την Τρίτη για όλα όσα είδε.
 
 Η οικογένεια του 23χρονου είχε κάνει δημόσια έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο οδηγός ταξί που αποτελεί τον μάρτυρα – κλειδί για το τραγικό τροχαίο.

Παράλληλα και ένας οδηγός κούριερ εντοπίστηκε και φέρεται μάλιστα να έχει καταθέσει στις αρχές. Ισχυρίζεται πως ο 23χρονος πέρασε με πράσινο και τον χτύπησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

 Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ καταδικάζει την συμπεριφορά του τροχονόμου
«Καταδικαστέα η συμπεριφορά του τροχονόμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος για το τροχαίο στη Βουλή.

Ειδικότερα, για το τροχαίο στη Βουλή ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» καταδίκασε τη στάση του τροχονόμου απέναντι στον διανομέα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, είπε στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Χρονόπουλος. 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία: «Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και γι’ αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Εκτός από την κατάθεση του διανομέα για την φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον τροχονόμο για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον νεαρό Ιάσονα, έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή του τραγικού περιστατικού στη Βουλή από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Επίσης, αποκάλυψε ότι έγινε αιμοληψία στον υπαίτιο οδηγό αστυνομικό και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Χρονόπουλος διευκρινίζει ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε και αυτό επειδή «όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του άτυχου Ιάσονα. Παράλληλα, ευχήθηκε «δύναμη και ό,τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις