Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος στο thebest: Ο Απρίλιος ..."είναι μήνας ανοίγματος"

Γώγος στο thebest: Ο Απρίλιος ..."ε...

Με συμμάχους τους εμβολιασμούς και τη χρήση μαζικών ράπιντ τεστ, σχεδιάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα

Για το σχέδιο επανόδου στην κανονικότητα μίλησε στο thebest.gr ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, 15 Μαρτίου. Όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος, η κούραση του κόσμου -αλλά και τα ...ζοφερά οικονομικά δεδομένα- καθιστούν απαραίτητη τη χαλάρωση των μέτρων στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα, από τα τέλη κιόλας του Μαρτίου αναμένεται να ξανανοίξει το λιανεμπόριο, με τη μέθοδο click away ή click in shop καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Γώγος "δεν είναι επικίνδυνη για την διασπορά του ιού η συγκέντρωση 4-5 ανθρώπων μέσα σε ένα κατάστημα, τηρώντας τα μέτρα". Άλλωστε όπως σημείωσε, την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής αυτών των μέτρων οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και τήρησαν τα μέτρα και για το λόγο αυτό, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Αμέσως μετά, ο Απρίλιος θα ..."είναι μήνας ανοίγματος" όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο καθηγητής. Με συμμάχους τον εμβολιασμό -οι επιστήμονες ευελπιστούν έως τέλος Απριλίου να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον 20% του πληθυσμού και ειδικά ευπαθείς ομάδες- αλλά και τις αυξημένες δυνατότητες τέστινγκ που υπάρχουν αυτή την περίοδο καθώς όπως μας είπε υπάρχει πλέον επάρκεια σε διαγνωστικά τεστ, θα ξεκινήσει η διαδικασία επανόδου σε κάποια κανονικότητα με το σταδιακό άνοιγμα όλων των κλάδων της οικονομίας. Μάλιστα, οι επιτροπές των επιστημόνων έχουν ήδη αρχίσει να καταρτίζουν τα σχέδια για το άνοιγμα μέσω μαζικών ράπιντ τεστ, των οποίων η ποιότητα έχει βελτιωθεί και πλέον ο βαθμός αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων τους έχει ανέβει αρκετά, όπως μας σχολίασε ο κ. Γώγος.

Ακολουθεί ασφαλώς το άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο απασχολεί ήδη τους ειδικούς, ούτως ώστε να γίνει με τον πιο ασφαλή δυνατό τρόπο και να αποφευχθεί ενδεχόμενη νέα έξαρση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις