Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Έκρηξη κρουσμάτων από την ώρα που μας έβαλαν στο "βαθύ κόκκινο"- Η αποτυχία ενός μέτρου

Αχαΐα: Έκρηξη κρουσμάτων από την ώρα που...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Κλείνοντας έναν μήνα στο "βαθύ κόκκινο" και σε καθεστώς αυστηρού lockdown, τα κρούσματα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα- Αριθμοί και Γραφήματα

Ήταν Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όταν μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής η Αχαΐα -μεταξύ άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την επικράτεια- έμπαινε στο "βαθύ κόκκινο" και ταυτόχρονα σε καθεστώς σκληρού lockdown, μέσα στο ...χαλαρό lockdown που είχε μπει όλη η χώρα από τις 7 Νοεμβρίου. Πόσο αποδοτική ήταν εντέλει η κίνηση αυτή, στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων;

Σύμφωνα με τους αριθμούς, πολύ, αλλά προς όφελος ...της πανδημίας!

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν, στην Αχαΐα εντοπίστηκαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest 2.530 νέα κρούσματα, σχεδόν όσα είχαν εντοπιστεί, όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, από την 26 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Από τότε, έως σήμερα στην περιοχή έχουν καταγραφεί συνολικά 5.664 κρούσματα.

Στα παρακάτω γραφήματα, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της πανδημίας ανά περιφερειακή ενότητα, ανάμεσά τους και η Αχαΐα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το γράφημα της Αχαΐας, η άνοδος των κρουσμάτων ξεκινά λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αυστηρών περιορισμών και επιδεινώνεται στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί, δηλαδή εν μέσω απόλυτου lockdown.

Χαμηλά και στους εμβολιασμούς

Αρκετά χαμηλά βρίσκεται η Αχαΐα και στη λίστα των εμβολιασμών, όπως αναδεικνύεται από το ρεπορτάζ του thebest. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον νομό μας έχουν πραγματοποιηθεί 29.395 εμβολιασμοί, που αντιστοιχούν μόλις στο 6,24% του πληθυσμού.

Στον παρακάτω πίνακα, καταγράφονται οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα και όπως μπορείτε να δείτε, η Αχαΐα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα:

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας- φυσικό επόμενο της μεγάλης αύξησης του συνολικού αριθμού κρουσμάτων. Μάλιστα, το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» έζησε μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα κατά την εφημερία της περασμένης Πέμπτης καθώς χρειάστηκε να γίνουν 27 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες!

Οι συρροές των περιστατικών στα νοσοκομεία αυξάνονται σταδιακά ολοένα και περισσότερο και η πίεση αναμένεται να ενταθεί όσο δεν καταγράφεται κάμψη στο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις