Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των ενοικιαστών σχολικών κυλικείων

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τα μ...

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Εργασίας - Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητάει τη λήψη μέτρων στήριξης των ενοικιαστών σχολικών κυλικείων. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Ένας από τους πρώτους επαγγελματικούς κλάδους, που ήρθε αντιμέτωπος με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, είναι ο κλάδος των ενοικιαστών σχολικών κυλικείων. 

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στις 9 Μαρτίου 2020, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει την επαναλειτουργία τους, συμπληρώνοντας ουσιαστικά έναν ολόκληρο χρόνο πλήρους επαγγελματικής αδράνειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επαγγελματίες του κλάδου εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ παράλληλα δεν έλαβαν την οικονομική ενίσχυση των 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα όρια της αδυναμίας επιβίωσης. 

Προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος, οι ενοικιαστών σχολικών κυλικείων ζητούν την παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν. 4735/2020 για 2 χρόνια, καθώς και τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών στα 160 ευρώ, με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2020».

 Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό τη στήριξη των ενοικιαστών των σχολικών κυλικείων και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή τους._ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις