Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: “Κάτω τα χέρια από το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του Αιγίου”

Άγγελος Τσιγκρής: “Κάτω τα χέρια από το ...

H τοποθέτηση του βουλευτή

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αιγιώτη βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή, με αφορμή το σχέδιο της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη  του Ιδρύματος, στο οποίο -μεταξύ άλλων- προτείνεται η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή τιου η οποία συνεχίζει:

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στα τμήματα του Πανεπιστημίου και στις αρχές Μαρτίου η Σύγκλητος θα συνεδριάσει προκειμένου να οριστικοποιήσει το κείμενο της  εισήγησης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αχαιός βουλευτής Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Είναι γνωστή η νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας με την οποία καταργήθηκε το Τμήμα Οπτικής - Οπτομετρίας του Αιγίου και συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Μολονότι η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη, επαναλαμβάνω  την πάγια θέση μου ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη. 

Αναφορικά με το τμήμα Φυσικοθεραπείας, τονίζω στην πρυτανική αρχή της Πάτρας, ότι συγκαταλέγεται πλέον στα πρώτα πανελλαδικά, αφού κατατάχτηκε στην πρώτη θέση στη Δυτική Ελλάδα, όσον αφορά το ύψος της βάσης εισαγωγής.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας -με κριτήριο τις βάσεις εισαγωγής των φοιτητών- το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αιγίου κατατάχθηκε φέτος στην 96η θέση, επί συνόλου περίπου 270 πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων, αφήνοντας πίσω του δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα επιβράβευσης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αιγιάλειας, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος Φυσιοθεραπείας, αλλά και η ταυτόχρονη επέκτασή του με την εγκατάσταση και νέων τμημάτων. 

 


Επιπλέον, σύμφωνα το σχέδιο της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο η εξεύρεση σημαντικών χώρων λειτουργίας των εργαστηρίων του Τμήματος αυτού στην Πάτρα, για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μεταβολής. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. 

 


Το ΤΕΙ Αιγίου αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιάλειας και η τοπική κοινωνία αγωνίζεται ενωμένη για την ανάπτυξη και την επέκτασή του με ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα που θα συνδυάζονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της»._

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις