Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός πιέζει διασώστες και ασθενοφόρα – Αυξημένες οι διακομιδές του ΕΚΑΒ σε Ηλεία και Αχαΐα

Ο κορωνοϊός πιέζει διασώστες και ασθενοφ...

Ζητούν επιπλέον οχήματα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ισχυρή πίεση δέχεται το ΕΚΑΒ στην Ηλεία και την Αχαΐα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, καθώς η έξαρση της πανδημίας στην Πάτρα και στον Κάμπο έχει αυξήσει τις διακομιδές ασθενών. Οι διασώστες είναι σε επιφυλακή καθ΄όλο το 24ωρο από τον περασμένο Νοέμβριο και το δεύτερο lockdown, όντας στα όρια της πνευματικής και σωματικής εξάντλησης, ενώ η κατάσταση με τα ασθενοφόρα είναι ακόμα πιο οριακή, αφού ο τομέας της Ηλείας συνεχίζει να λειτουργεί με δανεικά οχήματα.
Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα δεν θα λυθεί αν δεν δρομολογηθεί η προμήθεια νέων οχημάτων από το υπουργείο Υγείας.

«Μόνο με προμήθεια νέων οχημάτων θα επιλυθεί σε βάθος χρόνου το πρόβλημα. Η Ηλεία λειτουργεί με δύο δανεικά ασθενοφόρα και καθημερινά βγάζουμε 4 οχήματα το πρωί και το μεσημέρι και τρία το βράδυ, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες διακομιδές των ασθενών», τόνισε και πρόσθεσε πως οι διασώστες εργάζονται υποδειγματικά και έχουν καταφέρει να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα στην Πάτρα αλλά και στο βόρειο τμήμα της Ηλείας, το ΕΚΑΒ παραμένει θωρακισμένο, καθώς οι διασώστες πηγαίνουν πλέον υποψιασμένοι σε κάθε συμβάν και κατάλληλα εξοπλισμένοι. Ενισχύθηκαμε και με κάποια άτομα επικουρικό προσωπικό, ωστόσο θέλω να επισημάνω ότι είμαστε σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς άδειες και κάνουμε υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούμε και να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας», επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις