Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον από Κίνα και Τουρκία για τη ΒΙ.ΠΕ Πατρών- Στα σκαριά δυο μεγάλες επενδύσεις

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον από Κίνα και Τ...

Σε ποια φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις

Δυο πολύ σοβαρές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν άλλη πνοή στην Αχαϊα φαίνεται ότι βρισκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Η μια αφορά τις προθέσεις επιχειρηματικού κολοσσού από την Τουρκία που σκέπτεται να επενδύσει στη ΒΙΠΕ Πατρών, στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών. Οι Τούρκοι έχουν διατυπώσει τις προτάσεις τους και ήδη βρίσκονται σε διαβουλεύσεις µε την ΕΤΒΑ που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειµένου να εξασφαλίσουν την αναγκαία έκταση για την υλοποίηση της επένδυσης τους στη ΒΙΠΕ της Πάτρας.

Ενδιαφέρον για την ΒΙΠΕ της Πάτρας, υπάρχει και από επενδυτικό κολοσσό της Κίνας! Πρόκειται για την εταιρεία «Γουιτσάϊ», που είναι η µεγαλύτερη στον τοµέα της κατασκευής µπαταριών στην αχαϊκή χώρα και εξετάζει σοβαρά την δηµιουργία µονάδας συναρµολόγησης ηλεκτρικών απορριµµατοφόρων και λεωφορείων στην Ελλάδα.

Με τον κινεζικό κολοσσό συµπράττει και ελληνικό επενδυτικό σχήµα. Ο Έλληνας εκπρόσωπος της σύμπραξης τόνισε ότι είναι πολλές οι πιθανότητες η επένδυση να καταλήξει στην Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα επειδή σε περιφερειακό επίπεδο είναι πιο θερµή η υποδοχή των ηλεκτροκίνητων οχηµάτων.

*Με στοιχεία από εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις