Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η συγκινητική αναφορά στον Νάσο Νασόπουλο, στη συνεδρίαση της Βουλής

Η συγκινητική αναφορά στον Νάσο Νασόπουλ...

Από τον Κώστα Μάρκου

Συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του Κοινοβουλίου (τους Αχαιούς αλλά και τα πολλά κεντρικά πολιτικά πρόσωπα που είχαν συναντηθεί μαζί του), η αναφορά στον ιδρυτή του thebest.gr Νάσο Νασόπουλο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Τον φόρο τιμής στον Νάσο που έφυγε πρόωρα αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, απέτισε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, ο οποίος πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω από αυτό το βήμα να αποτίσω ένα φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που έφυγε πρόωρα από την Πάτρα, έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αριστεράς, έναν έγκριτο δημοσιογράφο ο οποίος τίμησε την περιφερειακή δημοσιογραφία όσο λίγοι. Πρόκειται για τον Νάσο τον Νασόπουλο, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες αλλά και στο ήθος το δημοσιογραφικό, αφήνοντας πίσω του σχολή».

Η αναφορά στο όνομα του Νάσου Νασόπουλου αλλά και τα συναισθήματα που αυτή προκάλεσε σε όσους τον γνώριζαν-και ήταν πολλοί- έγινε λίγες ώρες μετά το τελευταίο «αντίο» που του είπαν τα αγαπημένα του πρόσωπα σε μια τελετή σεμνή, λιτή και συγκινησιακά φορτισμένη, όπως ταίριαζε στο ύφος, το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Το γεγονός μάλιστα ότι έγινε σε μια συζήτηση για την προστασία της Ακαδημαϊκής ελευθερίας, είχε το δικό της ξεχωριστό συμβολισμό για έναν δημοσιογράφο που διακρίθηκε για το ελεύθερο πνεύμα του και τα δημοκρατικά του ιδεώδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις