Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταιγισμός μηνυμάτων για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου

Καταιγισμός μηνυμάτων για την απώλεια το...

Το thebest.gr δέχεται «βομβαρδισμό» συλλυπητηρίων μηνυμάτων

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Νάσου Νασόπουλου. Το thebest.gr δέχεται «βομβαρδισμό» συλλυπητηρίων μηνυμάτων. Φίλοι και συνεργάτες, από την Πάτρα και εκτός αυτής, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια με δεκάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σε δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, Βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook αναφέρεται:
Ο Νάσος Νασόπουλος, ένας εξαίρετος δημοσιογράφος και καλός φίλος, «έφυγε» νωρίς από κοντά μας.
Με την πορεία του στη δημοσιογραφία, έδωσε περιεχόμενο στο ρόλο του περιφερειακού Τύπου σε ό,τι αφορά την καταγραφή της ζωής και τη δράση των ανθρώπων αλλά και των εξελίξεων στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και τη συμβολή τους στη γενικότερη προσπάθεια κάθε χώρας στο σύγχρονο και σύνθετο διεθνές περιβάλλον.
Αλλά και η γενικότερη πορεία του, στην οποία βρεθήκαμε και μαζί, δίνοντας κοινούς αγώνες για μια προοδευτική αλλαγή στην Αχαΐα, στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από το ήθος του και τη συνέπειά του στις αρχές του.

Καλό σου ταξίδι, Νάσο.

Η ιδιαίτερη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον δικό μας Νάσο Νασόπουλο και τον αγώνα των καρκινοπαθών

«Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του περιφερειακού Τύπου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

«Άνθρωπος οξυδερκής, παραγωγικός, με ανήσυχο πνεύμα συνέβαλε, με το thebest.gr, καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης στον περιφερειακό διαδικτυακό Τύπο, που πολύ σύντομα επικράτησε στο σύνολο της χώρας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του περιφερειακού Τύπου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Άνθρωπος οξυδερκής, παραγωγικός, με ανήσυχο πνεύμα συνέβαλε, με το thebest.gr, καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης στον περιφερειακό διαδικτυακό Τύπο, που πολύ σύντομα επικράτησε στο σύνολο της χώρας.

 Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του.

  • Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά το άγγελμα θανάτου του Νάσου Νασόπουλου, δήλωσε τα εξής:

«Ταλαντούχος, πολύπλευρος, άνθρωπος που έχτιζε γέφυρες και δημιουργούσε φιλίες, ενεργός πολίτης. Μα πάνω απ' όλα δημοσιογράφος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και στην κοινωνία. Με ευθύβολη πένα, κριτική άποψη και ευγένεια. 

Αυτός ήταν ο Νάσος Νασόπουλος που γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε.

Από εκείνους που χαιρόσουν πάντα να μιλάς μαζί τους, όχι γιατί κολάκευαν τα αυτιά σου αλλά γιατί σου άνοιγαν νέους δρόμους σκέψης και σου πρόσφεραν νέες οπτικές. Επιπλέον όμως, κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσωπικής του περιπέτειας, ο Νάσος αποδείχτηκε και ένας μεγάλος μαχητής. Από εκείνους που και την ήττα τους την μετατρέπουν σε νίκη. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Έναν ωραίο άνθρωπο και έναν μεγάλο νικητή!

  • Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου.

Ο Νάσος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, με την πένα του, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την πόλη και κατέγραψε την προσφορά του σε αυτή από θέσεις ευθύνης.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να διακρίνω σε αυτόν το ήθος, την σεμνότητα, την εργατικότητα, την κατάρτισή του που εκφράστηκαν και στην διαμόρφωση του φακέλου για την διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Υπήρξε μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με την στήλη που διατηρούσε στο πόρταλ thebest.gr, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε βήμα και στήριγμα στους συνανθρώπους μας που είναι ογκολογικοί ασθενείς.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

  • Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρει:

Είναι κάποιες σπάνιες στιγμές που το αναμενόμενο είναι ξαφνικό. Φαντάζει σαν αδόκητο γιατί δεν μπορεί να γίνει παραδεκτό. Όμως έρχεται η σκληρή αλήθεια σαν μαχαίρι στη καρδιά, να μας αναγκάσει να δούμε μπροστά τη θλιβερή πραγματικότητα. Η μοίρα, η ζωή βάζει τους κανόνες της που είναι, όπως σήμερα το άδικο.

Άδικο να χάνεται νωρίς ένας σπουδαίος άνθρωπος, αυτός που με τη δική του προσωπικότητα τη δική του δυναμική περπάτησε στη κοινωνία και χάραξε το δικό του διακριτό και αξιοθαύμαστο δρόμο.  Από σήμερα λείπει από κοντά μας ο Νάσος, ο άνθρωπος που χωρίς να το επιδιώξει ποτέ, έγινε διακριτή προσωπικότητα γιατί η κοινωνία του αναγνώρισε τη λεβεντιά, την ικανότητα, την ντομπροσύνη, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και τόσα άλλα χαρίσματα. Είναι η εξαιρετική περίπτωση της καθολικής αναγνώρισης χωρίς καμία ετερόκλητη ιδιότητα, δύναμης ή εξουσίας.

Σήμερα όλοι μας να νιώθουμε φτωχότεροι.

Είναι όμως σίγουρο ότι για μερικούς από μας τους φίλους του θα ισχύει ο δικός μας κανόνας. Θα τον αναζητάμε για να μιλήσουμε, για να μας βοηθήσει, να μας συμβουλεύσει, να μας κάνει πιο πλούσιους με τις σκέψεις του, τις ιδέες του. Για μερικούς από μας θα συνεχίσει να αποτελεί το σημείο αναφοράς.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να τον δούμε, να μιλήσουμε θα ξέρουμε. Θα σκεφτόμαστε τι θα έκανε εκείνος. Θα τον έχουμε δίπλα μας και έτσι θα πορευόμαστε.

  • Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κατά την συνεδρίαση του στις 8/2 ,η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, αναφέρει στο ψήφισμά της το οποίο συνεχίζει:

"Για τα παλιότερα μέλη του συμβουλίου ο Νάσος υπήρξε φίλος και συνεργάτης. Ήταν πάντα θερμός υποστηριχτής του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είχε δουλέψει στο παρελθόν στην τότε Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων σαν Υπεύθυνος Προβολής και Δημοσιότητας του Θεσμού.

Από την θέση αυτή όντας πάντα πρωτοπόρος και διορατικός συνέβαλε στο να εξελιχθεί καθοριστικά η σύγχρονη εικόνα των Δήμων στις μεγάλες Εκθεσιακές και Συνεδριακές Διοργανώσεις , χρησιμοποιώντας πάντα τις νέες τεχνολογίες και τα πιο πρωτοποριακά μέσα προβολής. Υπήρξε επίσης συνεργάτης και σε πολλούς Δήμους συμβάλλοντας στην προβολή τους εντός και εκτός Ελλάδος.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην προετοιμασία των Δήμων ενόψει της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αργότερα το πόρταλ του the best υπήρξε πάντα ένα μέσο, ένας έγκυρος αδέσμευτος και πλουραλιστικός τόπος έκφρασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόβαλλε πάντα την επικαιρότητά της, τις διεκδικήσεις της, τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της. Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθώς και στην μνήμη του αποφάσισε να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα και να διατεθεί χρηματικό ποσόν σε ίδρυμα της περιοχής μας".

Ο αποχαιρετισμός του γιατρού και βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου:

"Αντίο φίλε". 'Ενας λιτός αλλά βαθύς αποχαιρετισμός του γιατρού και βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου στον Νάσο Νασόπουλο.

  • Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει τα εξής: 

"Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Νάσος Νασόπουλος, ένας αριστερός διαχρονικός αγωνιστής της δημοκρατίας. Ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, εντιμότητα και γενναιοδωρία απέναντι στους συμπολίτες του, για τους οποίους θεωρούσε ότι είναι άξιοι έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Αναβάθμισε με την  παρουσία του τη δημοσιογραφία και με το δικό του site thebest.gr, ξεπέρασε τα όρια της Αχαΐας και το καθιέρωσε ως μία έγκυρη, πανελλαδικής εμβέλειας ιστοσελίδα.

Για εμάς έφυγε ένας πολύ καλός φίλος, ένας σύντροφος και συνοδοιπόρος. Θα μας λείψει πολύ. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και βέβαια στα παιδιά του  Θάνο και Περικλή και την σύζυγό του Νεκταρία".  

  • Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου αναφέρει:

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή  μου θλίψη για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου. Ενός εξαιρετικού δημοσιογράφου και επιχειρηματία.

Πάλεψε την άνιση μάχη με θάρρος και ήθος, με την ψυχή του αλλά και με την πένα του. Έδωσε στην δημοσιογραφία, ακόμα και τις τελευταίες του δυνάμεις.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

  • Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής Αχαΐας και π. υπουργός Εθνικής Άμυνας, έγραψε:

Απευθυνομενος στην οικογένεια και στους συνεργατες του Νάσου, εκφράζω τα βαθυτατα συλλυπητήρια μου για την προωρη αποδημία του εκλεκτού και εξαίρετου συμπολίτη, δημοσιογράφου, αγωνιστή, η πορεία του οποίου αποτελεί οδηγό και παράδειγμα ευπρεπούς και δημιουργικής ζωης.
Καλό σου ταξίδι Νάσο.

  • Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου αναφέρει:

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας γενναίος άνθρωπος, ένας ακούραστος αγωνιστής και μαχητής, ένας αταλάντευτα προοδευτικός άνθρωπος που άφησε έντονα το στίγμα του στα δημοσιογραφικά, πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της πόλης μας, και όχι μόνο.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε με πάθος την δημοσιογραφία, άνοιξε δρόμους στο χώρο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και με το site thebest.gr που ίδρυσε, προσέφερε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πέρα από τα όρια της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, κατάφερε για ακόμη μια φορά να μας προσφέρει μαθήματα θάρρους και αξιοπρέπειας με το «Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς», ενώ έδινε τον προσωπικό του αγώνα βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε μια πρωτοβουλία υποστήριξης και ενημέρωσης όλων των καρκινοπαθών.  

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Νάσο Νασόπουλο, τον φίλο και σύντροφο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γιους του Περικλή και Θάνο και τη σύζυγο του Νεκταρία.
Καλό ταξίδι Νάσο!

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, έγραψε:

Έφυγε ένας άνθρωπος που είχε την συγκρότηση την πνευματική ,και το χάρισμα να περνάει τις σκέψεις του στο χαρτί η στο ηλεκτρονικό έντυπο
Με ορθή κρίση , δημιουργούσε με τον παρεμβατικό του λόγο ειδήσεις , άνοιγε ορίζοντες στην δημόσια ζωή
Κυρίως όμως έπαιρνε θέση για κάθε δημόσιο πρόβλημα χωρίς να το περιγράφει απλά για να το μεταφέρει
Δημιουργούσε προβληματισμούς , σκιαγραφούσε πρόσωπα , είχε την κριτική διάθεση με σκοπό να συγκεντρώσει σκέψεις , απόψεις για οποιοδήποτε τοπικό ζήτημα
Δεν κρυβόταν πίσω από τετριμμένες φράσεις που απλά θα σερβίριζαν την επικαιρότητα
Το είχε και το παρουσίαζε την ικανότητα να ξεχωρίζει το κείμενο του ,και να τραβάει το μάτι του αναγνώστη ,για την επόμενη σκέψη , για θέσεις και όχι για νεκρές γραφές δίχως νόημα
Μας συνεδεε η αμοιβαία αναγνώριση ,της διαφορετικότητας αλλά και της έντιμης προσέγγισης των γεγονότων
Θα μας λείψει ο Νασος , ο άνθρωπος με περιεχόμενο , ο πολίτης της θαρραλέας αποτύπωσης , της γνώμης του, της ξεχωριστής γραφής του , της αληθινής προσέγγισης των ειδήσεων
Έφυγε νωρίς αλλά με την πλήρη αποσκευή των αξιών της ζωής
Καλό ταξίδι φιλε

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας έγραψε:

Είκοσι πέντε χρόνια πριν... νέος δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών... Μεταξύ των μαθητών μου στη Β´ Δημοτικού τότε ο Περικλής Νασόπουλος. Γιος του Νάσου. Εκείνος φτασμένος δημοσιογράφος και εγώ ο δάσκαλος του γιου του. Οι επισκέψεις του συχνές και η εκτίμηση αμοιβαία. Οι συζητήσεις ξεκινούσαν για τον Περικλή που ήταν πανέξυπνος και άριστος μαθητής, και γιατί να μην το πω, του είχα και αδυναμία, και κατέληγαν σε γενικότερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Κάπου εκεί μεταξύ διαδρόμου και εξόδου του σχολείου...

Τα χρόνια παίρνούν και τον Αύγουστο του 2010 η Λένα Καλεντζιώτη με φέρνει σε επαφή με το Γιάννη Δημαρά. ¨ Δεν σε γνωρίζω μου είπε τότε, αλλά αν ισχύουν τα μισά από όσα μου έχουν πει για σένα εκτός από τη Λένα και αλλα δυο άτομα τότε όχι απλώς σε θέλω αλλά τρελαίνομαι να έρθεις μαζί μου ¨. Σας Ευχαριστώ κ. Δημαρά του απαντώ και παρεπιπτόντως, γνωρίζω ποιους εννοείτε...
Ο ένας είναι ο Τάκης Γκίκας. Είχε το οδοντιατρείο του στην πολυκατοικία που μεγάλωσα και με γνώριζε από μικρό. Ο άλλος είναι ο Νάσος ο Νασόπουλος. Είχα πριν από πολλά χρόνια μαθητή το γιο του.
Ο προεκλογικός αγώνας τελειώνει και περνάμε στη Δεύτερη Κυριακή. Δευτέρα απόγευμα έχουμε την καθιερώμενη συγκέντρωση με το Δημαρά και όλους τους υποψήφιους στον Εμπορικό Σύλλογο. Εγώ είχα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και ήμουν σίγουρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ανεβαίνοντας τις σκάλες με βλέπει ο Τάκης... ¨ Μπράβο ρε μάγκα μου λέει, με το γνωστό ύφος του, ετοιμάσου τώρα να το τελειώσουμε. Μπορείς να το πάρεις πάνω σου... ¨
Να πάρω πάνω μου τί; Πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω...

Το άλλο πρωί νωρίς στο Σχολείο. Ήμουν Διευθυντής στο 25ο Δημ. Σχολ. Πατρών. Στην άλλη γραμμή ο Γιάννης Δημαράς. Μπορείς να πάρεις μια εβδομάδα άδεια μου λέει... Ναι κύριε Δημαρά απαντώ. Ωραία. Έλα σε μία ώρα στα γραφεία της παράταξης. Για αυτή την τελευταία εβδομάδα εσύ θα είσαι ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης. Εγω;;; Κρύος ιδρώτας και ταχυπαλμία τα πρώτα συμπτώματα που ένιωσα....
Σε λίγη ώρα ημουν εκεί. Ο Νάσος με υποδέχτηκε και αμέσως καταλαβα τι είχε συμβεί....
Είσαι σίγουρος Νάσο; Εγώ μια φορά εχω βγει στην τηλεόραση. Εγώ θα απαντώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων;
Έχε μου εμπιστοσύνη, μου είπε με περίσσεια σιγουριά. Θα τα καταφέρεις. Εσύ εκφράζεις το νέο και κυρίως την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης.
Ας μην ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή ο αντιπαλός μας είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ηταν δύσκολο να αντλήσουμε δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα ο υποψήφιος της ΝΔ δεν ήταν στο 2ο γύρο...

Μια εβδομάδα που θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή... με δάσκαλο τον πατέρα του μαθητή μου... το Νάσο!!!
Το εγχείρημα πέτυχε. Κερδίσαμε τις εκλογές. Με τους νικητές ημουν κι εγώ αλλά είχα κερδίσει πολύ περισσότερα από τους υπολοίπους... Είναι αυτό που λέμε ¨μάθημα ζωής¨ που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σεμινάριο τακτικής και πολιτικής σκέψης.
Τα χρόνια πέρασαν... Ο Τάκης από εκεί που είναι κάλεσε το φιλαράκι του να του κανει παρέα. Είμαι σίγουρος πως απο εδω και εμπρός θα τα περνάνε περίφημα... όπως παλιά...
Σε μας θα μείνει η πικρία για την απώλεια και ένα αναπάντητο γιατί...
Αντίο, φίλε Νάσο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.. 



 

  • Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας

Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τη θλίψη όταν αποχαιρετάς έναν φίλο, συνεργάτη για αρκετά χρόνια και άνθρωπο που άφησε τη δημιουργική του σφραγίδα στη δημοσιογραφική, κοινωνική και πολιτική πορεία της πόλης .

Η απώλεια του Νάσου Νασόπουλου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας. Με τη βαθιά διεισδυτική ματιά του στα πράγματα, την οξυδέρκεια και τη μαχητικότητα που τον διέκριναν, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία αλλά και μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε.

Με το ίδιο πάθος πάλεψε με την ασθένειά του χωρίς να τον εγκαταλείπει το θάρρος και η διάθεση της προσφοράς σε κάθε άνθρωπο που βιώνει ανάλογες δύσκολες στιγμές.  Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Νεκταρία, στους γιους του Θάνο και Περικλή και τους οικείους του.

  • Την παρακάτω ανακοίνωση δημοσίευσε το Επιμελητήριο Αχαΐας για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου:

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε, την τελευταία δεκαετία, πολύτιμος συνεργάτης  της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Με τις εξαιρετικές γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του, παρουσίαζε προτάσεις που στην μεγάλη τους πλειοψηφία τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης από την Διοίκηση του φορέα μας.                                                                                    

Στόχος και όνειρό του ήταν η διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών, επιχειρηματικών και αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη μας. από την επεξεργασία και των ζύμωση των προτάσεών του προέκυψε η ανάγκη για ένα ετήσιο πολυδιάστατο φεστιβάλ στην Πάτρα, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Καρπός δε αυτών, ήταν το πιλοτικό ACHAIA FEST 2017 που αγκαλιάστηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  και προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες.                   

Είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένες μελέτες για ποικίλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών και για κλειστή αγορά τύπου Borough Market, όπως και για διαρκή έκθεση Αχαϊκών προϊόντων που δυστυχώς δεν πρόλαβε. Η δε επιχειρηματική πρωτοβουλία του με το «ΚΕΛΛΑΡΙ» που ήταν το μοναδικό κέντρο προβολής και προώθησης αμιγώς Αχαϊκών Προϊόντων, είχε ως αφετηρία αυτή την προσπάθεια.                                 

Η μεγάλη του εμπειρία στην προετοιμασία φακέλων και την διαχείριση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων, ήταν καθοριστική στην προσπάθεια που έκανε το Επιμελητήριο Αχαϊας, για την ανάληψη από την πόλη μας, της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Ο φορέας μας αλλά και συνολικά η πόλη έχασε, πολύ νωρίς,  έναν σπουδαίο συμπολίτη, που είχε να προσφέρει πολλά ακόμα.

Μου είναι δύσκολο να κρατήσω μια ισορροπία στα λόγια που επιβάλλεται να εκφράσω ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στα πιο προσωπικά που θέλω να πω για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου.

Ο Νάσος ήταν φίλος μου. Μου στάθηκε σε πολλές δύσκολες στιγμές. Μοιραζόμασταν ανησυχίες για την Αχαΐα, την επιχειρηματικότητα και την ζωή μας. Γνώριζα ότι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν τον καλούσα για να ζητήσω μια δεύτερη γνώμη σε κρίσιμες αποφάσεις που έπρεπε να λάβω, θα ήταν εκεί. Αυτή η σχέση μας δεν ήταν επαγγελματική. Ήταν βαθιά φιλική και ανθρώπινη. Ένιωθα πάντα ότι μου έλεγε την δικιά του αλήθεια χωρίς καμιά σκοπιμότητα. Ο Νάσος ήταν ακριβοδίκαιος στις κρίσεις του. Δεν προσέβαλε ακόμα και εκείνους που μπορεί να τον είχαν προσβάλει. Χαμογελούσε και το άφηνε να περάσει.

Επαγγελματικά είχε ένα αξιακό σύστημα που βασιζόταν στην αναγνώριση του ικανού και του αποτελεσματικού. Έδινε πρώτος το θετικό παράδειγμα της σκληρής δουλειάς για την επίτευξη των στόχων που έθετε. Γι’ αυτό και διακρίθηκε. Όσα από κοινού οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Θα μου λείψει το πηγαίο και αυθόρμητο χιούμορ του. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας και οι συμβουλές του…Θα τις κρατήσω όμως για πάντα στην μνήμη μου. Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ειδικά στα παιδιά του, τον Περικλή και τον Θάνο, έχω να τους πω αυτό που ήδη γνωρίζουν: Να είναι περήφανοι για τον πατέρα τους".

  • Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, έγραψε:

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω και δεν μπορώ να το πιστέψω...
Φίλε Νάσο Καλό σου ταξίδι. Η απουσία σου θα είναι μεγάλη. Έφυγες νωρίς...όμως σφράγισες μια ολόκληρη εποχή. Στην αγαπημένη σου Νεκταρία, στα παιδιά και στ’ αδέρφια σου
κουράγιο και δύναμη...

  • Ο επικεφαλής της περιφερειακή παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο”  και πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έγραψε:

Χάσαμε έναν φίλο, έναν δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, έναν σύντροφο τον Νάσο Νασόπουλο. Η απώλεια είναι μεγάλη . Ξεχώρισε στην δημοσιογραφία την πολιτική και συμβουλευτική. Πολυτάλαντος, ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος.

Η πορεία του δημιουργική και ανατρεπτική σε όλους τους τομείς. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συνεργάτες του στο The Best.

Νάσο θα σε θυμόμαστε πάντα.

  • Ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτεύουσα Ξανά", Γρηγόρης Αλεξόπουλος αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο με τα παρακάτω λόγια:

Το να χάνεις από τη ζωή σου ανθρώπους όπως ο Νάσος Νασόπουλος, είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

Για μένα ο Νάσος δεν ήταν μόνο συνοδοιπόρος σε αρκετές από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές της πορείας μου. Ήταν φίλος. Δικός μου άνθρωπος. Από το 1998 στην πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση οπότε και ήταν σύμβουλός μου, μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2019 που ήμασταν καθημερινά κοντά, αλλά και σε άλλες στιγμές πιο χαλαρές,  είχα το προνόμιο να απολαμβάνω τις ιδέες, τις απόψεις και το αστείρευτο χιούμορ του με το οποίο πορεύτηκε έως το τέλος.

Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ένας ιδιαίτερα οξυδερκής άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος με βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη και στάση. Ένας πρωτοπόρος των ιδεών και των αξιών, αλλά και ένας πρωτοπόρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένας επίμονος της ηθικής και της εγκυρότητας της είδησης που άφησε το στίγμα του στην δημοσιογραφία.

Το ίδιο αποτελεσματικός και πρωτοπόρος υπήρξε και στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων για την πόλη της Πάτρας καθώς το ταλέντο του βρήκε έκφραση και στο management.Πολυσχιδής και πολυτάλαντος ο Νάσος, αλλά και μαχητής και αξιοπρεπής από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος.

Δίδαξε σε όλους μας τι θα πει αγώνας αλλά και τι θα πει αισιοδοξία και πείσμα. Ήταν αυτός που μας παρηγορούσε στα τηλέφωνα όταν μιλούσαμε μαζί του  για την περιπέτεια της υγείας του, ήταν αυτός που μας ενημέρωνε καθημερινά για την συνάντηση του με το καρκίνο του πνεύμονα από την στήλη του «Η Ζωή με τον καρκίνο» στο thebest.gr (κάνοντας την δοκιμασία πρόκληση για ενημέρωση και δημιουργία), ήταν αυτός που απομυθοποίησε τον καρκίνο μιλώντας για αυτόν χωρίς φόβο, χωρίς ταμπού.

Σήμερα εγώ και τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» αποχαιρετάμε τον Νάσο Νασόπουλο με αίσθημα βαθιάς θλίψης που πηγάζει από αυτή καθ’ εαυτή την απώλεια ενός τόσο κοντινού μας ανθρώπου αλλά και από την αίσθηση του αναντικατάστατου που αφήνουν πίσω τους τέτοιες προσωπικότητες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νεκταρία Ντούκα, η οποία στάθηκε στο πλευρό του χωρίς να λείψει από κοντά του ούτε ένα λεπτό, στους γιους του Περικλή και Θάνο, στα αδέλφια του Μιχάλη και Ελένη και στον πατέρα του Περικλή.

Συλλυπητήρια και στην μεγάλη οικογένεια του thebest.gr, του μέσου που ο ίδιος ίδρυσε ανοίγοντας νέους δρόμους για την περιφερειακή ενημέρωση και το οποίο απηχεί το πρωτοπόρο πνεύμα και την ισχυρή προσωπικότητά του.

Η παρακαταθήκη του αυτή, την οποία καλούνται να συνεχίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του,  θα μείνει να μας θυμίζει καθημερινά έναν ωραίο άνθρωπο, ένα δυνατό μυαλό, έναν ξεχωριστό πολίτη.

Αντίο φίλε Νάσο. Καλό σου ταξίδι.

Αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά.

  • Την θλίψη του εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος.

«Με αφορμή την άσχημη είδηση για τον θάνατο ενός άξιου δημοσιογράφου και εμπνευστή αξιόλογων πρωτοβουλιών για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και την συγκίνησή μου, καθώς επίσης και να μεταφέρω στην οικογένεια του εκλιπόντα και σε όλους τους συνεργάτες του, τα θερμά μου συλλυπητήρια», ήταν η δήλωση του Νίκου Παπαδημάτου με αφορμή το άσχημο νέο.

Ο Νάσος έβαλε πλώρη για το μακρινό ταξίδι. Ο Νάσος άφησε έντονα αποτύπωμα στα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκε και αγάπησε.
Εκτός από ένας προοδευτικός, δημοκρατικός και αγωνιστής δημοσιογράφος ήταν ένας πατρινόλατρης, με έντονα σημάδια στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Έδωσε τον αγώνα του με αξιοπρέπεια και περισσή υπομονή ενημερώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή.
Νάσο αφήνεις ιδιαίτερο στίγμα και σπουδαία παρακαταθήκη. Στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

  • Ο Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Νέα Πάτρα, αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο με τα παρακάτω λόγια:

Πως να χωρέσουν σε λίγες μόνο λέξεις 30 και πλέον χρόνια κοινής  πορείας, 30 χρόνια σε αντίθετες , παράλληλες αλλά και κάθετες διαδρομές.

Από άλλες αφετηρίες και από αλλά μετερίζια βρεθήκαμε στον πολιτικό στίβο της πόλης παλεύοντας ρομαντικά ο καθένας - σύμφωνα με τις δικές του ιδέες - για το καλύτερο. Άλλες φορές συμφωνούσαμε, άλλες άκρως διαφωνούσαμε , αλλά και κάποιες όμορφες συμπράξαμε,  μα σίγουρα  ο στοχος ήταν πάντα ο ίδιος. Η πρόοδος , η ευημερία και η ανάπτυξη και ανάδειξη της πόλης μας.

Είχαμε καταφέρει στις συχνές επαφές μας να μιλάμε την γλώσσα της ειλικρίνειας και να  υπερασπιζόμαστε τις ίδιες κοινωνικές ευαισθησίες και ανάγκες.

Κέρδισε τις μικρές και μεγάλες μάχες της ζωης του , στην δουλειά και στην ιδιωτική του ζωή με σθένος, δύναμη και αξιοπρέπεια . Με την ίδια αξιοπρέπεια έδωσε την τελευταία , δύσκολη μάχη του με το «θεριό» που χθες έχασε .

Ο Νάσος μας δίδαξε τι θα πει γενναιότητα. Θα τον θυμόμαστε με τον υπέρτατο σεβασμό που αρμόζει στη μνήμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου, ο οποίος καινοτόμησε, προήγαγε την  έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία στην περιφερειακή Ελλάδα και πρωταγωνίστησε σε σπουδαίες στιγμές της Πάτρας, υπηρετώντας την εξωστρέφεια την φήμη και την πρόοδο της.

 
Το thebest.gr, το τελευταίο αλλά πρωτοπόρο δημιούργημά του απεικονίζει την αξιοσύνη του ίδιου του δημιουργού του. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν άξιο τέκνο της Πάτρας, που έγραψε το δικό του αξιομνημόνευτο και αξιέπαινο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης. Στους οικείους του και την δημοσιογραφική οικογένειά του thebest.gr απευθύνω τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου. Φίλε Νάσο καλό παράδεισο»

 

  • Ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "σπιράλ" έγραψε για το θάνατο του Νάσου Νασόπουλου:

Πένα διεισδυτική, δυνατή, ξεκάθαρη.
Πνεύμα ανήσυχο, προοδευτικό, βαθύ.
Παίκτης ομαδικός, επίμονος, έξυπνος.
Προπονητής μελετημένος, αποτελεσματικός.
.
Πρωτοπόρος, διορατικός και καινοτόμος.
Πειστικός, οργανωτικός και εργάτης.
Προσωπικότητα ολοκληρωμένη, θαρραλέα.
Πατρινός όσο λίγοι, την τίμησε την πόλη.
.
Πενθεί η δημοσιογραφία, η τοπική.
Πλήττεται η Πάτρα, σε πολλαπλά πεδία.
Πονάμε οι φίλοι και συνεργάτες του.
Παρηγοριά δεν έχει για τους δικούς του.
.
Πέντε στη γενιά γεννιούνται τέτοιοι. Και αν...

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 

  • Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καρπέτας έγραψε:

Καλό ταξίδι φίλε καλέ. Σε πρωτογνώρισα ως ασκούμενος δικηγόρος πριν από 30 χρόνια. Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πηγαίο και καυστικό χιούμορ σου αλλά και την εξαιρετική δημοσιογραφική πένα σου. Ανατρεπτικός, δημιουργικός και αγωνιστής της ζωής και της πολιτικής μέχρι το τέλος. Η απώλεια είναι μεγάλη. Χάσαμε έναν άνθρωπο με κύρος, ποιότητα και πάθος για τα κοινά και την ζωή. Θερμά Συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στα παιδιά του, και σε όλη δημοσιογραφική ομάδα του the best.

Νάσος Νασόπουλος. Έφυγε ένας εξαίρετος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας άνθρωπος που θα λείψει από τη δύσκολη κοινότητα της δημοσιογραφίας κι από την κοινωνία της Πάτρας. Ήταν συνεπής υπερασπιστής της ανεξαρτησίας και της ποιότητας της ενημέρωσης. Διακρίθηκε για την εντιμότητα, το ήθος, την ευπρέπεια, τη δημιουργικότητα, την προοδευτικότητά και την αμεροληψία του. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους συναδέλφους του και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  • Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

Η αναπάντεχη είδηση του αδόκητου χαμού του Νάσου Νασόπουλου σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας, κυρίως σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε ακανθώδεις, πλην όμως γοητευτικές, διαδρομές στον ιδιαίτερα απαιτητικό στίβο της ενημέρωσης.

Ο Σαρλ Ντε Γκολ συνήθιζε να λέει ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από "αναντικατάστατους". Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτό το απόφθεγμα θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση του Νάσου Νασόπουλου, που πρωτοπόρησε, τόλμησε ακόμη και στα στερνά της ζωής του να καινοτομήσει, κάνοντας την περιπέτεια του ερέθισμα για τους ομοιοπαθείς του, ώστε να βγουν να μιλήσουν κι αυτοί ανοικτά για το πρόβλημα τους.  

Εκτός από τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου, εύχομαι στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου και στους συνεργάτες του να οπλιστούν με δύναμη, κουράγιο και θάρρος, ώστε να τιμήσουν την παρακαταθήκη που τούς αφήνει, συνεχίζοντας να βαδίζουν με συνέπεια στον δρόμο που ο ίδιος χάραξε.

  • Ο Ηλίας Γρηγόρης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, έγραψε:

Καλό ταξίδι Νάσο μου! Καλό ταξίδι αγόρι μου! Καλό ταξίδι σύντροφε μου!...Όσο θα είμαστε ζωντανοί, δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε...

Σε άλλη ανάρτηση του στο facebook που μεταφέρεται αυτούσια έγραψε:

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΣΟ.....Οφειλομενος φορος τιμης στο σ. Νασο Νασοπουλο...Τον Νασο τον γνωρισα το μακρυνο 1983, οντας τοτε εκεινος 21αρης στη τριμελη συντονιστικη επιτροπη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαιας και εγω, τοτε 26αρης , διορισμενος στην Επιτροπη Πολης του ΚΚΕ Εσωτερικου Πατρας, στα πλαισια μιας προσπαθειας ...απλης αναλογικης... Διαπαιδαγωγημενος εγω,οτι απο πλευρας σοσιαλισμου το ΠΑΣΟΚ μας αφηνει παγερα αδιαφορους, μουκανε εντυπωση η ευρυτητα της σκεψης του και η πολιτικη του καταρτιση, πραγμα σπανιο για μενα, για Πασοκο,εκεινης της εποχης..Εκτοτε, κρατησαμε μια σχεση αμοιβαιας εκτιμησης και συμπαθειας για χρονια, μεχρι που βρεθηκαμε στα τελη της δεκαετιας του 90, ναχουμε κοινους φιλους (αλλωστε παντρευτηκα την κολλητη του φιλη απο τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαιας στις αρχες του 1980), να κανουμε παρεα και να ψηφιζουμε

το ...ιδιο κομμα!Ο Νασος, ενα ευρηματικο και ανησυχο μυαλο, ειναι ο ανθρωπος που τολμαει επιχειρηματικα, παιρνει ρισκα απιθανα για την οικονομικη του κατασταση, ανοιγει πρωτογνωρους επαγγελματικους δρομους στο χωρο της δημοσιογραφιας και του διαδικτυου,παραμενοντας βαθια δημοκρατης στις σχεσεις του με τους διπλανους του, και αφοσιωμενος ... μεχρι μυελου οστων.. στους φιλους του...Με την μοναδικη διορατικοτητα του να βλεπει τις επερχομενες εξελιξεις στο χωρο της Κεντροαριστερας -Αριστερας, προσπαθουσε με το τεραστιο πολιτικο του εκτοπισμα, αυτα που αντιλαμβανονταν να επωαζονται στην τοπικη κοινωνια.. να βγαινει πρωτος και να τα επιρρωνει...

Για ναμαι ειλικρινης τον Νασο πολιτικα τον θαυμαζα για την «συγκεκριμενη αναλυση της συγκεκριμενης καταστασης» στον αντιδεξιο χωρο της πατραικης κοινωνιας...Περαν λοιπον της φιλιας μας, ειχαμε αναπτυξει και μια πολιτικη σχεση-φιλια, συμπληρωμενη με την γειωση του Τακη του Γκικα, μακαριτης κι αυτος πια... που χρειαζεται ωρες ολοκληρες να αναλυω, με ποιες πρωτοβουλιες ανασυγκροτησαμε το δημοτικο πεδιο Πατρας στις αρχες του 2000... Ωρες ατελειωτες συμπληρωμενες με γλεντια και γελια...Και ολα αυτα, χωρις ιδιοτελεια και δευτερες σκεψεις...Και δεν ξεχνω οτι οποτε συνεργαστηκαμε σε διαφορα τοπικα εγχειρηματα, το αποτελεσμα ηταν μοναδικο για την τοπικη κοινωνια...

Γιατι πενθω για το Νασο, κι ας φανει αυτο εγωιστικο...Γιατι πενθω για τα νιατα που εφυγαν και τις αδιανοητες αποκοτιες, κοντρα σε καθεστωτα της εποχης...Ενας ιδιοφυης ανθρωπος ειναι ο Νασος, ανιδιοτελης και ισως ο πληρεστερος που γνωρισα πολιτικα στον Κεντροαριστερο και Αριστερο χωρο της περιοχης μου...Και ολα αυτα , ενω πασχιζει για το μεροκαματο, για να δωσει οτι καλυτερο μπορει στα παιδια του, Περικλη και Θανο...Και βεβαια ομιλω για το Νασο σε ενεστωτα χρονο, και θα ομιλω...Γιατι ο Νασος μεσα μου ποτε δεν θα πεθανει, μεχρι και εγω να πεθανω...

  • Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, εκφράζει "τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εξαιρετικού δημοσιογράφου Νάσου Νασσόπουλου. Ο ίδιος υπήρξε ορόσημο για την πόλη της Πάτρας και εμπνευστής πολλών νέων δημοσιογράφων και ανθρώπων που τον πλαισίωναν". Εύχεται στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα δύναμη, κουράγιο και θάρρος.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του για το θάνατο του Νάσου Νασόπουλου ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Γιώργος Τελώνης αναφέρει:

Έφυγε ένας πραγματικά σπάνιος άνθρωπος. Απ’ αυτούς που ξεχωρίζουν. Απ’ αυτούς που χαίρεσαι να γνωρίζεις. Απ’ αυτούς που αφήνουν φαρδιά-πλατιά το στίγμα τους με ό,τι καταπιάνονται. Aπ’ αυτούς που εκπέμπουν μια πολύ ιδιαίτερη λάμψη.

Ήταν χαρισματικός ο Νάσος Νασόπουλος. Στην ομιλία του, στη σκέψη του, στα οράματά του.

Και ήταν, ταυτόχρονα, και πολεμιστής. Γενναίος πολεμιστής. Οι αναρίθμητες μάχες που έδωσε, και τις οποίες εμείς οι «απ’ έξω» μαθαίναμε απ’ τις ανατριχιαστικές περιγραφές του στο «ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς»,  συγκροτούν μια μοναδική παρακαταθήκη ψυχικής γενναιότητας και ανθρώπινου μεγαλείου.

Από καρδιάς τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στα δικά του παιδιά, στους συνεργάτες του. Θα λείψει απ’ όλους. Θα λείψει πολύ… Γιατί έφυγε πολύ βιαστικά…

 

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με θλίψη αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο.

Έναν πρωτοπόρο και δημιουργικό Πατρινό με μεγάλη προσφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Έδωσε την άνιση μάχη απέναντι στο πρόβλημα υγείας του χωρίς ταμπού και μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα από «το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς» έδωσε μαθήματα θάρρους, αξιοπρέπειας και ελπίδας στους συμπάσχοντες συνανθρώπους του.

Ένας ωραίος άνθρωπος που θα λείψει από τους φίλους, τους συνεργάτες και την πόλη μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή.

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος πρώην βουλευτής και νομάρχης, έγραψε:

Νάσο ότι και να πω για σένα θα είναι λίγο και φτωχό!!! Μόνο καλό σου ταξίδι. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!!

  • Ο Κωνσταντίνος Μάγνης (διευθ. σύνταξης της εφ.Πελοπόννησος) για το Νάσο Νασόπουλο:

Πλατύ χαμόγελο και μεγάλη ψυχή

Το προμήνυμα ήταν φανερό: Στις τελευταίες ευχές για την ονομαστική του γιορτή, του Αγίου Αθανασίου, δεν είχε απαντήσει. Ολοι καταλάβαμε ότι οι άμυνες είχαν καμφθεί. Σύντομα μάθαμε τα φρικτά νέα: Η ελπίδα είχε τελειώσει. Και χθες το βραδάκι ο ιστότοπος thebest.gr στον οποίο είχε αφιερώσει μόχθο, μεράκι και έμπνευση, ανακοίνωσε ότι ο Νάσος Νασόπουλος δεν θα είναι πια κοντά μας. Εφυγε μόλις στα 57...

Δημοσιογράφος-γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το αύριο του αχαϊκού μιντιακού τοπίου, ο Νάσος Νασόπουλος αποδείχθηκε συγκλονιστικός μαχητής. Δοκιμάστηκε δύο φορές από ύπουλες παθήσεις. Η δεύτερη μάχη ήταν πολυετής και αδυσώπητη. Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω ούτε μια φορά. Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια και μάλιστα δίδαξε μάθημα ζωής, επιλέγοντας να δώσει στην προσωπική του αναμέτρηση δημόσια διάσταση, καταγράφοντας το δελτίο της μάχης με μορφή ημερολογίου, σαν μια ανοιχτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Που ήταν αναρίθμητα πολλοί: Το ημερολόγιο του Νάσου θα μείνει στα πανελήνια δημοσιογραφικά χρονικά σαν επιτομή της θαρραλέας προσωποκεντρικής δημοσιογραφίας, με την ιδιαιτερότητα πως το πρόσωπο του δράματος, ο πρώτος ενικός, ήταν ο ίδιος ο εαυτός του. Θα αποτελέσει επίσης πολύτιμο εργαλείο της ιατρικής επιστήμης, σαν ένα βοήθημα στην προσέγγιση των ανθρώπων της αγωνίας.

Ο Νάσος Νασόπουλος πέρασε πολλά χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας σαν κλασικός «εφημεριδάς», κυρίως μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Ημέρα». Πολυδιάστατος και ανήσυχος, χαλκέντερος και παραγωγικός, ασχολήθηκε στη συνέχεια με τον τομέα του επιχειρηματικού μάρκετινγκ και του αθλητικού μάνατζμεντ. Μεγάλη στιγμή του ήταν η ανάληψη της ευθύνης του City Manager για λογαριασμό των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2004, ενώ σήκωσε μεγάλο μέρος της οργανωτικής προσπάθειας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.
Η μεγάλη του επαγγελματική επιτυχία, πάντως, ήταν η δημιουργία του ιστοτόπου Thebest.gr, τον οποίο διεύθυνε με πολλή προσωπική εργασία, στο πλευρό της συζύγου του, συναδέλφου Νεκταρίας Ντούκα.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε οξυδερκής, νευρώδης, πνευματώδης και συγκροτημένος άνθρωπος. Διέθετε πολιτική σκέψη και σπινθηροβόλα κρίση, ήταν αυθεντικός στις σχέσεις του και καθαρός στις προσεγγίσεις και τις συνεργασίες του. Κεφάτος σαν χαρακτήρας, δεν τσιγκουνευτόταν το χειμαρρώδες γέλιο, αλλά και το σκώμμα και το πείραγμα, πάντοτε με καλή καρδιά και λεβέντικη ντομπροσύνη. Δεν ήταν τυχαίο ότι κέρδιζε τους πάντες γύρω του. Δεν ήταν τυχαίο ότι άφησε μόνο φίλους. «Φίλε...» ήταν άλλωστε η προσφώνηση στην οποία κατέφευγε, και το εννοούσε.

Από τον γάμο του με την Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, που του συμπαραστάθηκε μέχρι τέλους, απέκτησαν δύο γιους, τον Περικλή και τον Θάνο.
Σύσωμη η οικογένεια της «Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον εκδότη της Θεόδωρο Λουλούδη απευθύνουν στους οικείους του εκλιπόντος τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια.

  • Ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, έγραψε: 

Αχ, βρε Νασσο. Μας προετοίμαζες και συγχρόνως μας "ενθάρρυνες" ακόμα και με την τελευταία ανάρτησή σου στις, 29/1:"Όπως σάς υποσχέθηκα από την αρχή, θα τις περνάμε όλες μαζί: και τις εύκολες και τις δύσκολες.…" . Το πάλεψες μέχρι τέλους με απίστευτη γενναιότητα και καρτερία. Μετέτρεψες την περιπέτειά σου σε μήνυμα και κίνημα κατά του καρκίνου. Η πόλη μας και οι ανθρωποί της θα σε μνημονεύουν πάντα.
Καλό κατευόδιο!!

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Γιώργος Πέρπερας, τέως Διευθυντής της ΕΡΤ Πάτρας τονίζει:

Εργαζόμενος κι εγώ για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο των ΜΜΕ, διέκρινα πάντοτε τον δραστήριο, σε όλους τους τομείς Νάσο, τον άριστο και μετριοπαθή άνθρωπο. Τ΄αποτυπώματα που μας άφησες Νάσο είναι από τα πλέον έντονα. Τη δημοσιογραφία την υπηρέτησες, δεν τη χρησιμοποίησες. Θα έρχεσαι συχνά στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

  • Ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης έγραψε στην ομάδα στο Facebook "Πάτρα, η πόλη της Καρδιάς μας": 

Καλό ταξίδι Νάσο μου, αγαπημένε μου φίλε!

Εδώ θα ζεις πάντα στις καρδιές μας και εκεί ψηλά, θα έχεις συντροφιά, δεν θα είσαι μόνος σου.
Σε περιμένει ο φίλος μας ο Τάκης……
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του τη Νεκταρία μας, στους γιους του Περικλή και Θάνο και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

  • Το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η Κατερίνα Γατοπούλου, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς την οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου και προς την οικογένεια του the best:

Σας καταθέτω τα ειλικρινή μου Συλλυπητήρια για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου, ενός πρωτοποριακού δημοσιογράφου, ενός δημοσιογράφου-πρότυπο.
Απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον οποίο κοσμούσε. Απώλεια για την κοινωνία, την οποία υπηρετούσε.
''Έφυγε'' πρόωρα ένας μαχητής, ένας δημοκράτης, ένας πολυγραφότατος. Σήμερα η Πάτρα μας, ξύπνησε πράγματι συννεφιασμένη και θλιμμένη. Δύναμη και υπομονή στην γυναίκα του, στα παιδιά του, στους δικούς του, στους φίλους του και συνεργάτες του.

 

"Eνός ανθρώπου με σημαντική και πολυποίκιλη δραστηριότητα στην πόλη. Υπήρξε η «ψυχή» του thebest.gr και οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την συμπαράστασή του στο έργο της λέσχης μέσω του portal. Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια", καταλήγει η ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών.

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Δημοσιογράφο, Νάσο Νασόπουλο. Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο κενό στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα τόσο στο χώρο της δημοσιογραφίας όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Υπήρξε μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

  • Με μία ανάρτηση στο facebook (μεταφέρεται αυτούσια) ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Γιώργος Σπυρούλιας αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο:

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ,ΝΑΣΟ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ < ΑΘΗΝΑ 2004>.
EΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑΚ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004

Δείτε κι άλλα μηνύματα εδώ.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου αναφέρει:

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την πρόωρη απώλεια του Νάσου Νασόπουλου, εμπνευστή και ιδρυτή του portal thebest.gr. Ο Νάσος Νασόπουλος άφησε το αποτύπωμά του με εμφατικό τρόπο στην τοπική κοινωνία. Ως δημοσιογράφος δημοκράτης, φιλαλήθης, δίκαιος. Ως επιχειρηματίας διορατικός, τολμηρός, άοκνος. Ως άνθρωπος γενναίος, ανιδιοτελής και αγωνιστής μέχρι την τελευταία ημέρα.

Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις