Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθολική η συγκίνηση- Δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα για τον χαμό του Νάσου...

Καθολική η συγκίνηση- Δεκάδες συλλυπητήρ...

Από φίλους και συνεργάτες

Την θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα και πέραν αυτής ο θάνατος του Νάσου Νασόπουλου. Ήδη, φίλοι και συνεργάτες εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια με δεκάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

ΔΕΙΤΕ ορισμένα από αυτά: 

Ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης έγραψε στην ομάδα στο Facebook "Πάτρα, η πόλη της Καρδιάς μας": 

"Καλό ταξίδι Νάσο μου, αγαπημένε μου φίλε!

Εδώ θα ζεις πάντα στις καρδιές μας και εκεί ψηλά, θα έχεις συντροφιά, δεν θα είσαι μόνος σου.
Σε περιμένει ο φίλος μας ο Τάκης……
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του τη Νεκταρία μας, στους γιους του Περικλή και Θάνο και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους."

 

Ο Σπύρος Θεοχάρης έγραψε: 

"Γνωριστήκαμε το 2003 που ήρθα μόνιμα στην Πάτρα . Γνώση, οξυδέρκεια , όραμα ,τέλεια πολιτική ανάλυση δεδομένων ,μεγάλη οργανωτική ικανότητα ....και πολλά άλλα ....! Καλό ταξίδι "σύντροφε"όπως συνηθιζες να με αποκαλείς !!
Καλό ταξίδι φίλε Νάσο !"

 

Η Μαρία Αλανιάδη αναφέρει: 

"Ένα όνομα ορόσημο στην πόλη, ταυτόσημο με τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία κ την πρωτοπορία...
Τυχερή για όσα έμαθα στις συνεργασίες μας... Μόνο θαυμασμός...
Πόσο πολύ κρίμα...
Κουράγιο σε όλους τους δικούς του ανθρώπους..."

 

Σοφία Μορώνη: 

"ΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ THE BEST, TON ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ MAΧΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑΣΟ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ. ΑΙΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ!!"

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος: Παράδειγμα ευπρεπούς και δημιουργικής ζωής.

Απευθυνομενος στην οικογένεια και στους συνεργατες του Νάσου, εκφράζω τα βαθυτατα συλλυπητήρια μου για την προωρη αποδημία του εκλεκτού και εξαίρετου συμπολίτη, δημοσιογράφου, αγωνιστή, η πορεία του οποίου αποτελεί οδηγό και παράδειγμα ευπρεπούς και δημιουργικής ζωης.
Καλό σου ταξίδι Νάσο.

Δήλωση του Αντώνη Κουνάβη για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Η αναπάντεχη είδηση του αδόκητου χαμού του Νάσου Νασόπουλου σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας, κυρίως σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε ακανθώδεις, πλην όμως γοητευτικές, διαδρομές στον ιδιαίτερα απαιτητικό στίβο της ενημέρωσης.    

Ο Σαρλ Ντε Γκολ συνήθιζε να λέει ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από "αναντικατάστατους". Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι  αυτό το απόφθεγμα  θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση του Νάσου Νασόπολου, που πρωτοπόρησε, τόλμησε ακόμη και στα στερνά της ζωής του να καινοτομήσει, κάνοντας την περιπέτεια του ερέθισμα για τους ομοιοπαθείς του, ώστε να βγουν να μιλήσουν κι αυτοί ανοικτά για το πρόβλημα τους.  

Εκτός από τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου, εύχομαι στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου και στους συνεργάτες του να οπλιστούν με δύναμη, κουράγιο και θάρρος, ώστε να τιμήσουν την παρακαταθήκη που τούς αφήνει, συνεχίζοντας να βαδίζουν με συνέπεια στον δρόμο που ο ίδιος χάραξε».

Καλό κατευόδιο Νάσο!

Ο Τάκης Πετρόπουλος αποχαιρετά τον καλό του φίλο

Όταν ο Νάσος ξεσκάρισε στη γειτονιά εγώ σπούδαζα και μετά φανταρικό. Όταν ήρθε στον Απόλλωνα έπαιξε βόλεϊ κι όχι μπάσκετ. 

Έτσι γνωριστήκαμε πολύ αργότερα όταν πετυχημένος πια δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης, του πήγαινα ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ κανένα άρθρο μου που έγραφα «ερασιτεχνικά».

Ένα απόγευμα μπαίνοντας στην εφημερίδα με το κείμενο μου ανά χείρας, ακούω μια ευδιάθετη φωνή από το βάθος «Καλώς τον coach  με τα σεντόνια του… κρατήστε δύο σελίδες!», είχε αυτό το αστείρευτο σκωπτικό χιούμορ, που ήξερε μέχρι που να το πάει για να μην γίνει χλευασμός.

Εκείνο το απόγευμα μου έμαθε την «οικονομία του δημοσιογραφικού λόγου» και προέκυψαν το ΕΠΙΣΤΗΛΙΟ, οι ΡΩΓΜΕΣ και στο δικό του sportin του πρωτοποριακού portal THE BEST το ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ. Σαράντα άρθρα μου συνολικά, που δεν ήσαν «σεντόνια».

Είχε προηγηθεί η συνεργασία μας στο ΦΑΡΟΣ FM όταν ο Νάσος έκανε το «Πρωϊνό magazino» με την καλή μας φίλη Ρούλα Κωστακοπούλου κι εγώ με τους επίσης καλούς φίλους Μαρία Φλαμή και Γιώργο Αυγερόπουλο το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΟ κάθε Σάββατο απόγευμα. Τότε είχε την ιδέα να βγαίνω στην εκπομπή του για ένα σύντομο αθλητικό σχόλιο. Από ιδέες ο Νάσος είχε πάντα περισσότερες από όσες χώραγε ο χρόνος.

Φίλοι όμως γίναμε στις εφημερίδες κι έκτοτε συχνά πυκνά τηλεφωνιόμαστε στα ξεκούδουνα και πίναμε καφέ χαλαρά συνήθως στην Τριών Ναυάρχων, με τις συζητήσεις μας να περιστρέφονται στην πολιτική κατάσταση και την Πάτρα που αγαπούσε πολύ.

Μου έκανε και διάφορες άλλες χαριτωμένες «ρεμούλες» με τον κοινό μας φίλο Χρήστο Παπαδημάκη, αλλά ας αφήσουμε και τίποτα για εμάς.

Η τελευταία και κορυφαία συνεργασία μας με τον Νάσο ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν κληθήκαμε να σηκώσουμε μαζί με τον Θοδωρή Μενεγή, που δεν γνώριζα τότε αλλά θεωρώ φίλο τώρα, το μεγάλο βάρος της σύνταξης του Φακέλου Υποψηφιότητας της Πόλης μας για την ανάληψη των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Δουλέψαμε όλοι εντατικά, δώσαμε την ψυχή μας, αλλά χωρίς τον Νάσο ο Φάκελος δεν θα ήταν έτοιμος έγκαιρα. Είχαμε λιγότερο από ενάμισι μήνα στη διάθεση μας.

Ο Νάσος έφυγε ήρεμα, γαλήνιος στο σπίτι του ανάμεσα στους αγαπημένους του ανθρώπους, δίνοντας  αγόγγυστα τη γενναία μάχη για τη ζωή του με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, για να αφήσει και στα στερνά μια ακόμη πολύτιμη παρακαταθήκη.

Ο Νάσος έφυγε από κοντά μας σαν βιολογική οντότητα, αλλά θα συνεχίσει να περιφέρεται ανάμεσα μας η κοινωνική και πνευματική του αύρα!

Καλό κατευόδιο φίλε!

Τάκης Πετρόπουλος

Θανάσης Μπαμπανέβας για Νάσο Νασόπουλο: Η δημοσιογραφία φτώχυνε

O Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Σ για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου

Η δημοσιογραφία φτώχυνε

    Χάσαμε το Νάσο. Τον ανυπέρβλητο μαχητή,  με τη μοναδική γενναιότητα, που κατάφερε όλη αυτή την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας του με απαράμιλλο θάρρος να καταγράψει τη φρικτή εμπειρία της κόλασης που βίωσε.

Γιατί πραγματικά υπήρξε ηρωική και ταυτόχρονα συγκλονιστική η περιγραφή για το πέρασμα στην Αχερουσία.

Με λεπτομέρειες που σόκαραν τους άλλους, όχι όμως τον ίδιο. Γιατί  ως καλός  και ευσυνείδητος εκφραστής και χειριστής του λόγου, θεωρούσε χρέος του μέχρι την τελευταία στιγμή να μην λυγίσει, έστω και  αν έπρεπε να κάνει την ύστατη υπέρβαση. Να αποχαιρετήσει τα εγκόσμια, υπηρετώντας την ενημέρωση, με παρρησία ακρίβεια και αντικειμενικότητα.

Οι περιγραφές του μέσα από το «ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς»,  πρωτόγνωρες   για τα δεδομένα της ελληνικής δημοσιογραφίας, αποτελούν ασφαλώς μνημειώδη παρακαταθήκη εκείνων που τολμούν να κοιτάνε κατάματα την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν καταστάσεις, αλλά να μάχονται ελπίζοντας. Γιατί η ελπίδα είναι πραγματικά αυτή που πεθαίνει τελευταία.

Αυτός ήταν ο Νάσος που δεν συνήθιζε να κάνει εκπτώσεις, αλλά έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο, αλλά με ασίγαστο πάθος.

Διορατικός, οξυδερκής, καινοτόμος, άνοιξε δρόμους που οδηγούσαν στην πρωτοπορία.  Μετά μια πολύχρονη και εποικοδομητική θητεία στην έντυπη δημοσιογραφία «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», «ΓΕΓΟΝΟΤΑ», «ΕΒΔΟΜΑΔΑ», «ΗΜΕΡΑ», διέβλεψε έγκαιρα ότι κάτι καινούριο γεννιέται. Αμέσως έστρεψε το ενδιαφέρον του στην ηλεκτρονική μορφή της ενημέρωσης και με τη στήριξη του αείμνηστου επιχειρηματία Χριστόφορου Πετρή δημιούργησε την δυναμική ιστοσελίδα  «THE BEST» με αξιοζήλευτη επισκεψιμότητα  και αναγνωσιμότητα σε πανελλαδικό και όχι μόνον επίπεδο.  Υστερα ήλθαν οι καλαίσθητες  ποικίλης  ενδιαφέρουσας  ύλης περιοδικές εκδόσεις, εφάμιλλες και καλύτερες εκείνων των Αθηνών.

Ο Νάσος Νασόπουλος, υπήρξε όμως πάνω απ’ όλα ενεργός πολιτικά συνειδητοποιημένος  προοδευτικός πολίτης γράφοντας  τη δική του αταλάντευτη πορεία με κριτήριο την προσφορά, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό με οξυδέρκεια και πολιτικό αισθητήριο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στις μεγάλες διεκδικήσεις και διοργανώσεις της Πάτρας.

Το 1983 ξεκίνησε μαζί με το αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και ομάδα άξιων συνεργατών  το μεγάλο ταξίδι του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Ενός θεσμού που καταξιώθηκε με τα χρόνια και απέκτησε διεθνή εμβέλεια.

Το 1988 ήταν παρών στη δημιουργία του ραδιοσταθμού «ΦΑΡΟΣ» που μαζί με το Φάνη Συνοδινό έβαλαν τη σφραγίδα και  έδειξαν το καλό πρόσωπο κοινωνικής προσφοράς της ιδιωτικής ραδιοφωνίας.

Το 2004 διετέλεσε city manager των Ολυμπιακών Αγώνων,  ενώ το 2019 ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε σε συνεργασία με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, το φάκελο διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Αγαπημένε και αξέχαστε φίλε και συνάδελφε Νάσο. Η δημοσιογραφική οικογένεια της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ , των οποίων υπήρξες  επίλεκτο μέλος , σε κατευοδώνουν στο ταξίδι σου προς την αιωνιότητα και εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα της Αχαϊκής γης που θα σε σκεπάσει.

Στους δικούς σου ανθρώπους τη γυναίκα σου εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Νεκταρία Ντούκα που μαζί με τα παιδιά σου Περικλή και Θάνο στάθηκαν δίπλα σου όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στην πρώτη σύζυγό σου Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου μητέρα των παιδιών σας που ήταν επίσης παρούσα στην δοκιμασία σου,   ευχόμαστε ολόψυχα κουράγιο και δύναμη. Να σε θυμούνται πάντα με αγάπη. Στους αξιόλογους συναδέλφους μέλη της οικογένειας του «THE BEST» να συνεχίσουν το δρόμο της αμερόληπτης  αντικειμενικής δημοσιογραφίας και να νοιάζονται για το κοινωνικό σύνολο.

 

 

H Κατερίνα Σολωμού, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια:

Νάσος Νασόπουλος.

Έφυγε ένας εξαίρετος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας άνθρωπος που θα λείψει από τη δύσκολη κοινότητα της δημοσιογραφίας κι από την κοινωνία της Πάτρας.

Ήταν συνεπής υπερασπιστής της ανεξαρτησίας και της ποιότητας της ενημέρωσης. Διακρίθηκε για την εντιμότητα, το ήθος, την ευπρέπεια, τη δημιουργικότητα, την προοδευτικότητά και την αμεροληψία του.

Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους συναδέλφους του και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της παράταξης "Πρωτεύουσα  Ξανά" αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο με τα παρακάτω λόγια: "Το να χάνεις από τη ζωή σου ανθρώπους όπως ο Νάσος Νασόπουλος, είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

Για μένα ο Νάσος δεν ήταν μόνο συνοδοιπόρος σε αρκετές από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές της πορείας μου. Ήταν φίλος. Δικός μου άνθρωπος.

Από το 1998 στην πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση οπότε και ήταν σύμβουλός μου, μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2019 που ήμασταν καθημερινά κοντά, αλλά και σε άλλες στιγμές πιο χαλαρές,  είχα το προνόμιο να απολαμβάνω τις ιδέες, τις απόψεις και το αστείρευτο χιούμορ του με το οποίο πορεύτηκε έως το τέλος.

Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ένας ιδιαίτερα οξυδερκής άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος με βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη και στάση. Ένας πρωτοπόρος των ιδεών και των αξιών, αλλά και ένας πρωτοπόρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένας επίμονος της ηθικής και της εγκυρότητας της είδησης που άφησε το στίγμα του στην δημοσιογραφία.

Το ίδιο αποτελεσματικός και πρωτοπόρος υπήρξε και στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων για την πόλη της Πάτρας καθώς το ταλέντο του βρήκε έκφραση και στο management.

Πολυσχιδής και πολυτάλαντος ο Νάσος, αλλά και μαχητής και αξιοπρεπής από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος.

 
Δίδαξε σε όλους μας τι θα πει αγώνας αλλά και τι θα πει αισιοδοξία και πείσμα. Ήταν αυτός που μας παρηγορούσε στα τηλέφωνα όταν μιλούσαμε μαζί του  για την περιπέτεια της υγείας του, ήταν αυτός που μας ενημέρωνε καθημερινά για την συνάντηση του με το καρκίνο του πνεύμονα από την στήλη του «Η Ζωή με τον καρκίνο» στο thebest.gr (κάνοντας την δοκιμασία πρόκληση για ενημέρωση και δημιουργία), ήταν αυτός που απομυθοποίησε τον καρκίνο μιλώντας για αυτόν χωρίς φόβο, χωρίς ταμπού.

Σήμερα εγώ και τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» αποχαιρετάμε τον Νάσο Νασόπουλο με αίσθημα βαθιάς θλίψης που πηγάζει από αυτή καθ’ εαυτή την απώλεια ενός τόσο κοντινού μας ανθρώπου αλλά και από την αίσθηση του αναντικατάστατου που αφήνουν πίσω τους τέτοιες προσωπικότητες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νεκταρία Ντούκα, η οποία στάθηκε στο πλευρό του χωρίς να λείψει από κοντά του ούτε ένα λεπτό, στους γιους του Περικλή και Θάνο, στα αδέλφια του Μιχάλη και Ελένη και στον πατέρα του Περικλή.

Συλλυπητήρια και στην μεγάλη οικογένεια του thebest.gr, του μέσου που ο ίδιος ίδρυσε ανοίγοντας νέους δρόμους για την περιφερειακή ενημέρωση και το οποίο απηχεί το πρωτοπόρο πνεύμα και την ισχυρή προσωπικότητά του.

Η παρακαταθήκη του αυτή, την οποία καλούνται να συνεχίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του,  θα μείνει να μας θυμίζει καθημερινά έναν ωραίο άνθρωπο, ένα δυνατό μυαλό, έναν ξεχωριστό πολίτη.

Αντίο φίλε Νάσο. Καλό σου ταξίδι.

Αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις