Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε ποιες περιοχές γίνονται έλεγχοι για τα «ορθάδικα»

Πάτρα: Σε ποιες περιοχές  γίνονται έλεγχ...

Αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα take away για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός

Οι παραβάσεις στα «ορθάδικα», τις καφετέριες δηλαδή που λειτουργούν ως μπαρ με ορθίους έξω από αυτές ενώ λειτουργούν μόνο με το σύστημα του take away, έχουν πολύ υψηλά πρόστιμα. Τιμωρούνται με την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 3.000 ευρώ για τους επιχειρηματίες και 300 ευρώ για τους πελάτες.

Στην κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται, ότι το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της «ανάγκης αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα».

Έτσι απαγορεύεται αυστηρώς πλέον, οι πελάτες που περιμένουν να παραλάβουν την παραγγελία τους από το κατάστημα να παραμένουν στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης ή ακόμη και στον εξωτερικό χώρο ευθύνης της. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι το πεζοδρόμιο θα είναι ο χώρος αναμονής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», φέρεται να δίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας, βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε συνδυασμό και με τα φαινόμενα συγχρωτισμού που κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα.

Το τμήμα από πλατεία Ολγας μέχρι τη Γούναρη, η οδός Ακρωτηρίου, το Ψαροφάι και τα Ζαρουχλέικα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα σημεία, όπου οι έλεγχοι εντατικοποιούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις